România înseamnă Dracula pentru ei: Ce a difuzat un post din Coreea de Sud, când au apărut tricolorii, la Tokyo FOTO

România înseamnă Dracula pentru ei: Ce a difuzat un post din Coreea de Sud, când au apărut tricolorii, la Tokyo FOTO

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost tratată într-un mod extrem de ciudat de un canal asiatic. Iar valul de reacţii acide a fost atât de mare, încât şefii postului respectiv au fost nevoiţi să-şi ceară scuze!

Evenimentul a fost transmis peste tot în lume, putând fi urmărit, în România, pe TVR 1 şi la Eurosport. Potrivit Spotmedia, o abordare ciudată în acoperirea festivităţii a avut-o postul sud-coreean de televiziune, Munhwa Broadcasting Corporation (MBC). Potrivit sursei citate, canalul sud-coreean a asociat parte dintre delegaţii cu imagini deranjante.
 
De pildă, când au ieşit italienii, pe ecran a apărut o pizza gigantică. La defilarea norvegienilor, telespectatorii au văzut un somon uriaş. Iar la apariţia ucrainenilor pe ecran a fost afişată o imagine cu... reactorul de la Cernobîl!
 
În fine, nici România n-a scăpat de o prezentare „specială“. Când delegaţia tricoloră şi-a făcut apariţia pe stadion, pe ecran a fost pusă o imagine cu Dracula, după cum se poate vedea mai jos:
 
 
Reacţiile oamenilor după această abordare a sud-coreenilor au fost atât de vehemente, încât şefii MBC şi-au cerut scuze printr-un comunicat: „Imagini şi capturi nepotrivitre au fost difuzate. Ne cerem scuze acelor state, inclusiv Ucrainei, dar şi telespectatorilor noştri“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările