România va avea 7 sportivi la 5 discipline la Jocurile Paralimpice! Câte medalii speră să câştige delegaţia tricoloră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak

Jocurile Paralimpice ediţia 2020 vor avea loc în perioada 24 august - 5 septembrie, la Tokyo, ţara noastră urmând să deplaseze acolo o delegaţie formată din 15 persoane.

Echipa României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo va fi compusă din 7 sportivi, care vor concura la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, iar obiectivul este câştigarea a trei medalii.

"Vom avea şapte sportivi, unul la tenis de masă, Bobi Simion, unul la judo, Alex Bologa, doi la atletism, Octavian Tucaliuc şi Tabita Vulturar, unul la tir cu arcul, Eugen Pătru, şi alţi doi la ciclism, Eduard Novak şi Eduard Moescu. Cu siguranţă că se putea mai bine, dar baza de selecţie pentru participarea la un astfel de eveniment atât de mare, Jocurile Paralimpice fiind cel mai mare eveniment din lume, necesită cele mai bune resurse. Am încredere că ne putem prezenta la Jocurile Paralimpice din Franţa din 2024 cu un lot mult mai consistent şi poate să aducem noi discipline sportive, badminton, înot, pentru că avem juniori foarte buni acum. Ne pregătim de asemenea să fim bine şi la Jocurile Paralimpice de iarnă din Beijing, din martie, cu snowboard şi schi alpin", a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, Ciprian Anton.

Oficialul Comitetului Naţional Paralimpic a vobti şi despre şansele românilor la medalii şi speră ca trei dintre ei să reuşească să urce pe podium la competiţia din Japonia.

"Sper ca sportivii noştri să aducă medalii acasă şi să fim bine din punctul ăsta de vedere. Îl avem pe Alex Bologa, la judo nevăzător, este singurul din ţară care practică acest sport şi care de mai bine de doi ani şi jumătate este numărul 1 mondial şi avem şanse cred eu să obţinem medalii. La atletism, la fel, apoi domnul ministru Novak sperăm să obţină medalii la velodrom sau şosea. E foarte greu să vorbim despre un număr de medalii ca obiectiv la aceste Jocuri Paralimpice, pentru că nu ne dorim să punem presiune pe sportivii pe care ne bazăm. În mod sigur aşteptăm o medalie de la Alex Bologa, din partea lui Eduard Novak (foto), pentru că are deja istorie în zona asta. La atletism sperăm ca Tabita Vulturar să fac o figură frumoasă, alergând foarte bine la 100 de m, Octavian Tucaliuc, la aruncarea suliţei… Depinde foarte mult de ziua în care vor concura, de cum se simt. Nu aş putea spune un pronostic clar, dar din şapte sportivi pe care îi avem, eu sper să ne ducem pe podium cel puţin cu trei", a mai spus Ciprian Anton.

Delegaţia României este compusă din 15 persoane, regulile impuse de organizatori interzicând prezenţa unei echipe medicale sau însoţitori pentru sportivii paralimpici.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo - cat. 60 kg).

Sportivii români care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020:

1. Alex Bologa – judo nevăzători

2. Bobi Simion – tenis de masă

3. Carol-Eduard Novak – ciclism rutier şi de pistă

4. Eduard Moescu – ciclism

5. Tucaliuc Octavian – Vasile – atletism

6. Tabita Vulturar – atletism

7. Pătru Eugen – tir cu arcul

Ceilalţi membri ai delegaţiei

1. Ciprian Anton - şef de misiune

2. Tamas Gergely - antrenor judo

3. Gabor Gergely - sparring partner judo

4. Alexandru Bogdan – antrenor tenis de masă

5. Cristiano Valoppi - antrenor ciclism

6. Szabolcs Szebestyen - mecanic ciclism

7. Petrică Adrian Tamaş - antrenor atletism

8. Neculai Dorinel - antrenor tir cu arcul

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite