Presa spaniolă, despre jocul lui Halep: A sufocat-o pe Paula Badosa. „O stâncă impenetrabilă“ / „Un adevărat vârtej“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a învins-o pe spaniola Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), cu 6-1, 6-2. Halep a obţinut o victorie fără drept de apel, iar presa din Spania a lăudat-o pe jucătoarea noastră.

”Jocul Simonei Halep a sufocat-o pe Paula Badosa. Este o jucătoare foarte stabilă, care ratează puţin şi îşi creşte intensitatea loviturilor pe măsură ce schimburile progresează până când câştigă punctul. Dacă adversarul său nu variază loviturile, este aproape întotdeauna o stâncă impenetrabilă, mai ales dacă, aşa cum a fost cazul acum, este în formă. Spaniola a încercat să o copleşească cu tenisul ei de atac, dar nu a reuşit, cu excepţia cazurilor rare. Din acest motiv, românca s-a impus luni în optimile de finală de la Wimbledon cu şi mai multă forţă (6-1 şi 6-2 în 60 de minute) decât în ​​singura lor confruntare anterioară, în luna mai la Mutua Madrid Open”, se arată într-un articol al publicaţiei AS

Simona Halep a fost ca „un adevărat vârtej în meciul de optimi de la Wimbledon împotriva Paulei Badosa”, au scris şi jurnaliştii de la El Pais.

Iar jurnaliştii de la El Spanol au apreciat jocul româncei, precizând că avut un ritm superior şi a dominat tot meciul cu braţul drept.

Halep o va întâlni în sferturile de finală de la Wimbledon pe jucătoarea din SUA Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a invins-o pe franţuzoaica Harmony Tan (6-2 si 6-3 in 1h13).

La finalul partidei cu Badosa, Simona a vorbit despre sentimentele pe care le-a avut la revenirea pe terenul central (ultima dată a jucat aici la finala câştigată în 2019) şi s-a declarat mulţumită de jocul ei pe iarba londoneză, conform Hotnews.ro.

   

„Mi-am dorit să fiu aici astăzi (n.r. pe arena centrală). Cred că am făcut un meci bun. Badosa joacă foarte bine, este greu să o baţi. Mi-a plăcut foarte mult să revin pe arena centrală, în faţa acestor spectatori nemaipomeniţi, care mereu mă susţin. E o plăcere!

Nu m-am gândit că n-am pierdut niciun set. Sunt mulţumită de cum joc în turneu, în fiecare zi e mai bine. De abia aştept următorul meci, sper să joc la fel de bine precum astăzi.

Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani. A fost minunat să joc, am fost mai emoţionată ieri decât astăzi. Arena centrală este extraordinară, încerc să joc cât mai bine aici” a declarat Simona Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite