Premieră în istoria omenirii: Coronavirus va crea o situaţie fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apar tot mai multe voci care susţin că viaţa nu va mai fi la fel după această pandemie, iar exemple clare în acest sens apar din toate direcţiile.

Jocurile Olimpice din 2020 ar fi fost boicotate de Canada şi Australia, dacă ele nu s-ar fi amânat. Luni seară însă, un membru CIO a anunţat amânarea evenimentului pentru USA Today, după cum Adevărul a scris aici.

De-a lungul istoriei, evenimentul s-a anulat de două ori, mai întâi, în 1916 din cauza Primului Război Mondial, iar apoi în 1940 şi 1944 din cauza celui de Al Doilea Război Mondial. În rest însă, cât timp a fost pace, Jocurile s-au organizat conform planificării, chiar dacă în două rânduri, în 1980 (Moscova) şi în 1984 (Los Angeles) ele au fost boicotate de mai multe ţări din motive politice.

„Iulie? E clar că nu se poate“

Acum însă, deşi nu asistăm la un conflict militar la nivel planetar, pandemia de coronavirus pare că a „ucis“ deja Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar asta pentru că atât Canada, cât şi Australia au anunţat, luni, că nu-şi vor trimite sportivii în Japonia, dacă organizatorii vor da drumul evenimentului la 24 iulie. „Team Canada nu va trimite sportivi la Jocurile Olimpice în vara lui 2020 din cauza riscului reprezentat de COVID-19“, se anunţă în comunicatul emis de Comitetul Olimpic din Canada, împreună cu Comitetul Olimpic Paralimpic din Canada şi susţinut de asociaţia care reprezintă interesele sportivilor, organizaţiile naţionale pentru sport şi Guvernul canadian. 

„E clar că Jocurile nu pot fi organizate în iulie“, a anunţat, de asemenea, Ian Chesterman, şeful delegaţiei australiene pentru JO din Tokyo. Iar şeful Comitetului Olimpic din Australia, Matt Caroll, a insistat că, din punctul lui de vedere, sportivii trebuie să se pregătească deja pentru mutarea Jocurilor în 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite