Patricia Ţig, victorie uriaşă, la Roma: A revenit de la un set pierdut la zero, a salvat o minge de meci şi a câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia

Anul trecut, „Patty“ a fost printre revelaţiile circuitului WTA, cu 19 victorii în 27 de partide şi cu un titlu cucerit, la Istanbul. În acest sezon, ea a avut puţine satisfacţii, însă, astăzi, a reuşit un rezultat dătător de speranţe, la Italian Open.

Au trecut cinci luni din actuala stagiune şi Patricia Ţig (64 WTA) are doar trei victorii, în opt meciuri disputate! Iar cele două meciuri câştigate anterior participării la Italian Open au fost la mijlocul lunii februarie, la „Phillip Island Trophy“, cu Tsurenko (138 WTA) şi cu Jones (188 WTA). În rest, chinuită şi de probleme medicale, Ţig a jucat foarte puţin.

Revenită pe teren în calificările de la Roma, după două luni de pauză - evoluase, ultima dată, la Dubai, la data de 8 martie - „Patty“ părea că îşi va continua seria dezolantă. 

În duelul cu chinezoaica Yafan Wang (27 de ani, 122 WTA), Ţig a cedat primul set, în doar 21 de minute: 0-6! În actul secund, sportiva din România a dominat, în mod clar: s-a dus la 3-0 şi 4-1 şi a s-a impus cu 6-3. În decisiv, la 5-4 pentru Wang, Patricia a salvat o minge de meci pe serviciul propriu şi, ulterior, a şi egalat: 5-5. Cum egalitatea s-a păstrat şi după următoarele două game-uri (6-6), s-a ajuns la tiebreak. Care a început extrem de prost pentru Ţig! Românca a fost condusă cu 4-1, dar de aici a revenit formidabil şi s-a impus cu 7-4 în tiebreak.

În meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal de la Italian Open, Patricia Ţig se va duela cu americanca Christina McHale (90 WTA). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite