Ministrul rus al Sportului vrea sancţiuni pentru o înotătoare de origine ucraineană care calcă în picioare drapelul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktoria Zeynep Gunes
Viktoria Zeynep Gunes

Înotătoare turcă de origine ucraineană Viktoria Zeynep Gunes se află în centrul unei polemici care a revoltat Rusia. Sportiva, care a fugit din Crimeea în 2014 la vârsta de 15 ani după invazia rusă şi şi-a găsit refugiu în Turcia înainte de a obţine cetăţenia ţării gazdă, a denunţat războiul din ţara sa de origine.

Pe reţelele de socializare, Viktoria Zeynep Gunes a postat o fotografie cu ea călcând în picioare steagul Rusiei. Ulterior ea a şters această fotografie, informează lefigaro.fr.

Ministrul rus al Sportului, Dmitri Şvişev, a intervenit pentru a denunţa un act "dezgustător" şi a cerut Federaţiei Internaţionale de Nataţie să deschidă o anchetă pentru a o sancţiona pe campioana europeană din 2021 în bazin scurt.

"Vreau să cred că Federaţia Internaţională de Nataţie, precum şi celelalte organizaţii vizate, o vor pedepsi pe înotătoare pentru comportamentul ei. Astfel de provocări trebuie sancţionate, indiferent de ţara vizată şi de ţara de origine a sportivului care le comite. Cred că ar trebui să cerem FINA să investigheze această chestiune”, a explicat oficialul, citat de news.ro.

Viktoria Zeynep Gunes, fostă Solnceva, în vârstă de 23 de ani, a evoluat sub culorile Ucrainei în 2013 la Campionatele Mondiale de juniori, fiind încoronată la 200 de metri bras, înainte de a fi nevoită să-şi părăsească ţara în grabă câteva luni mai târziu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite