Messi pleacă de la Barcelona: Culisele unei „rupturi“ care a zguduit lumea fotbalului

Messi pleacă de la Barcelona: Culisele unei „rupturi“ care a zguduit lumea fotbalului

Ajuns la Academia clubului catalan, pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leo Messi pleacă de la Barcelona. Aceasta e ştirea serii care a căzut ca o „bombă“, în presa internaţională. Şi nu mai vorbim despre speculaţii şi zvonuri, pentru că, inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.
 
Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată, după cum „Adevărul“ a scris aici. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani. 
 
Aşadar, apare o simplă întrebare: ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?
 
Catalanii dau vina pe La Liga
 
Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.
 
Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.
 
În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările