Liverpool are „verde” către titlul din Premier League: „cormoranii” sunt invincibili, reuşind record după record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Liverpool „defilează” în Premier League, acolo unde a mai bifat o victorie. Cel mai recent, echipa lui Jurgen Klopp s-a impus, joi, în faţa celor de la Sheffield United, pe care i-a învins cu 2-0, într-un meci disputat pe teren propriu.

Formaţia de pe Anfield îşi menţine invincibilitatea în Premier League, acolo unde, după 20 de etape disputate, deţine 19 victorii şi o remiză. De altfel, FC Liverpool consemnează cel mai bun parcurs al unei echipe de fotbal din Anglia, din întreaga istorie a Premier League. 

Mai mult, gruparea antrenată de Jurgen Klopp ar putea deveni cea dintâi care câştigă titlul în Anglia, fără înfrângere într-un sezon, după 16 ani. Ultima dată, cea care a reuşit acest lucru a fost Arsenal, în 2003/2004, când era condusă de Arsene Wenger. În aceeaşi serie de recorduri, FC Liverpool a reuşit, în ultimul meci, nu mai puţin de 969 de pase, respectiv cele mai multe într-o partidă disputată, all-time, în primul eşalon englez.

Singura echipă în faţa căreia nu s-a impus, însă nici nu a pierdut, este Manchester United, cu care Liverpool „a smuls” un egal, 1-1, chiar în prelungirile partidei. Toate indiciile arată că Liverpool aşteaptă un nou titlu, de la ultimul reuşit, în 1990. Ultima infrangere din istoricul „cormoranilor” dateaza din 3 ianuarie 2019, când Manchester City se impunea cu 2-1. Revenind la zilele noastre, urmează o lună februarie plină de provocări pentru Liverpool, în care campioana en-titre Champions League va înfrunta Atletico Madrid, în optimile de finală ale celei mai tari competiţii intercluburi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite