Legendarul Wilander a prefaţat finala Răducanu – Fernandez din această seară: Verdictul expertului Eurosport

Legendarul Wilander a prefaţat finala Răducanu – Fernandez din această seară: Verdictul expertului Eurosport

Mats Wilander

Cu şapte trofee de Grand Slam în palmares, dintre care unul cucerit la US Open 1988, suedezul de 57 de ani şi-a ales favorita la meciul pentru trofeu, diseară, de la ora 23.00 (Eurosport).

Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 ani) şi Leylah Fernandez (Canada, 19 ani) vor fi, diseară, în centrul atenţiei, la New York. Pentru că, pentru prima dată după 22 de ani, finala feminină de la US Open va fi disputată de două adolescente. 
 
Într-o analiză pentru Eurosport, postul care transmite US Open, Mats Wilander a prefaţat această confruntare şi a lăsat de înţeles că Emma Răducanu porneşte cu prima şansă. Iar cifrele îi dau dreptate suedezului: sportiva din Marea Britanie n-a cedat nici măcar un set în nouă meciuri, la US Open.
 
Emma Răducanu - Leylah Fernandez
 
Ce a spus Mats Wilander?
 
*E un spectacol remarcabil ce face Emma Răducanu pe teren. Am spus după Wimbledon că va confirma, dar nu te gândeşti niciodată că cineva atât de tânăr poate să gestioneze presiunea atât de bine precum o face ea. E deja un star, va câştiga multe turnee de Grand Slam, sunt convins de asta. Merită pe deplin să fie în finală şi cred că va fi greu de învins sâmbătă.
 
*Când ai 18 ai şi ai în faţă un meci mare, ştii ce poţi să faci. Nu ştii încă ce nu poţi să faci, pentru că nu ai experienţă, dar ştii cu certitudine ce poţi. Iar Emma aşa procedează, ştie ce poate face şi o face perfect. De nouă meciuri o face perfect. Nu va avea un nivel în finală sub ce a arătat până acum, sunt aproape sigur de asta. Are prea multă încredere şi nu se teme de nimic. Va fi foarte complicat pentru Leylah Fernadez să o învingă.
 
*Ambele ştiu cum să câştige şi nu se tem, nu au momente de incertitudine înainte să închidă partidele. Îşi menţin calmul în momentele importante. Nu ştiu cât de antrenate sunt în acest sens, cred că mai degrabă e vorba de o moştenire genetică. Pur şi simplu, nu intră în panică în niciun moment, sunt extrem de calme. Nici măcar nu ştiu cum să explic asta, cred că e vorba de un dar natural pe care îl au.


Emma Răducanu, la US Open 2021
 
 *Turul I (calificări): 6-1, 6-2 cu Schoofs (285 WTA)
 
*Turul II (calificări): 6-3, 7-5 cu Bolkvadze (167 WTA)
 
*Turul III (calificări): 6-1, 6-4 cu Sherif (96 WTA)
 
 *Turul I: 6-2, 6-3 cu Voegele (128 WTA)
 
*Turul II: 6-2, 6-4 cu Zhang (49 WTA)
 
*Turul III: 6-0, 6-1 cu Sorribes Tormo (41 WTA)
 
*Optimi: 6-2, 6-1 cu Rogers (43 WTA)
 
*Sferturi: 6-3, 6-4 cu Bencic (12 WTA) 
 
*Semifinale: 6-1, 6-4 cu Sakkari (18 WTA)


Leylah Annie Fernandez, la US Open 2021

*Turul I: 7-6, 6-2 cu Konjuh (88 WTA)

*Turul II: 7-5, 7-5 cu Kanepi (70 WTA)

*Turul III: 5-7, 7-6, 6-4 cu Osaka (3 WTA)

*Optimi: 4-6, 7-6, 6-2 cu Kerber (17 WTA)

*Sferturi: 6-3, 3-6, 7-6 cu Svitolina (5 WTA)

*Semifinale: 7-6, 4-6, 6-4 cu Sabalenka (2 WTA)


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările