JO 2020 Tokyo, înot: Sportiv rus, revoltat! Ce i s-a interzis să facă după ce a luat aurul FOTO

JO 2020 Tokyo, înot: Sportiv rus, revoltat! Ce i s-a interzis să facă după ce a luat aurul FOTO

Evgeny Rylov a fost nevoit să ia altă mască, una simplă, pentru a putea ajunge pe podium

Proba de 100 de metri spate, cea în care românul Robert Glinţă s-a clasat pe 8, ultimul loc, a furinzat un moment controversat, înaintea festivităţii de premiere.

Rusia a fost exclusă, ca ţară, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza scandalului de dopaj. 
 
Chiar şi aşa, sportivii din această ţară, în trecutul cărora nu există suspendări pentru folosirea substanţelor interzise, au dreptul de a concura, la Tokyo. Ei reprezintă „Comitetul Olimpic Rus“. Dar, când câştigă aurul, nu-şi pot savura succesul, ascultând imnul Rusiei. Pentru că el nu e întonat, la JO 2020. Aşa cum nici steagul acestei ţări nu există la acest eveniment.
 
În noaptea de luni spre marţi, rusul Evgeny Rylov (24 de ani) a câştigat aurul, la înot, în proba de 100 de metri spate. Doar că, atunci când a vrut să se urce pe podium pentru a-şi lua medalia, Rylov a fost oprit de organizatori! Nu pentru că ar fi avut asupra sa însemnele Rusiei, ci pentru că purta o mască pe care era imprimată o fotografie cu... botul unei pisici!
 
 
„Îmi vine să plâng! Nu m-au lăsat să-mi port masca preferată, cea cu botul de pisică. Mi-au zis: «Ne pare rău. Aşa ceva nu e permis». N-am vrut să mă cert cu ei şi am renunţat la masca mea“, a povestit Rylov, după ce şi-a luat medalia, purtând o mască normală pe podium.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările