JO 2020 Tokyo, canotaj: Echipajul de patru rame masculin a câştigat a treia medalie pentru România la JO

JO 2020 Tokyo, canotaj: Echipajul de patru rame masculin a câştigat a treia medalie pentru România la JO

Barca României de patru rame masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut, miercuri dimineaţa, argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai puţin de o oră după ce Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au adus primul aur la această Olimpiadă pentru România, ţara noastră a câştigat o nouă medalie, una de argint, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berari şi Cosmin Pascari, care au terminat pe locul secund cursa de patru rame masculin.
 
Băieţii noştri nu erau creditaţi cu prima şansă la medalii, dar au făcut o cursă excepţională, au recuperat fantastic pe final şi au lăsat impresia că ar fi putut termina chiar pe primul loc, dacă traseul ar mai fi avut câteva zeci de metri. 
 
Românii au fost pe poziţia secundă la 500 de metri şi pe locul trei la 1000 şi 1500 de metri, însă datorită finişului exploziv au reuşit să revină pe ultimul sfert al cursei şi au terminat în ceafa învingătorilor, la doar 0.37 secunde de echipajul Australiei.
 
Podiumul cursei de patru rame masculin:
 
1. Australia 5:42.76
2. România 5:43.13
3. Italia        5:43.60
 
Este a treia medalie obţinută de România la JO, după aurul de la dublu vâsle feminin şi argintul Anei Maria Popescu la spadă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările