JO 2020 Tokyo: Adidaşi „zburători“? Usain Bolt spune că noul campion olimpic la 100 de metri a fost favorizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcell Jacobs
Marcell Jacobs

Italianul  Marcell Jacobs a câştigat aurul, în proba în care legendarul jamaican a făcut furori, terminând pe primul loc, la JO 2016, JO 2012 şi JO 2008! Acum, tocmai fostul „rege“ îşi atacă urmaşul.

Marcell Jacobs a câştigat proba de 100 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după cum „Adevărul“ a scris aici. 

Performanţa italianului de 26 de ani a fost comentată, aşa cum era de aşteptat, de jamaicanul Usain Bolt. Ajuns la 34 de ani, acesta a renunţat la sportul de performanţă. Surprinzător, Bolt a contestat victoria obţinută de Jacobs, fiind de părere că acesta a fost avantajat, comparativ cu rivalii săi. Bolt a pus acest lucru pe seama încălţărilor pe care le-a avut sportivul născut în Statele Unite, la El Paso (Texas). 

Potrivit Tuttosport, citat de gsp.ro, fostul campion olimpic a atras atenţia asupra faptului că Marcell Jacobs a avut nişte adidaşi cu fibre de carbon inserate în talpă. Jamaicanul e de părere că, în acest fel, adidaşii lui Marcell Jacobs i-au oferit o aderenţă mai mare, favorizând accelerarea. 

Verdictul lui Bolt? Inovaţia adidaşilor pe care i-a avut italianul a fost „bizară şi nedreaptă pentru ceilalţi, sfidând absurdul“.

Modelul folosit de Marcell Jacobs, în cursa câştigată la Tokyo, se numeşte „Nike Air Zoom Maxfly“. Şi e prezentat pe site-ul sneakerfreaker.com drept „cel mai rapid model din lume, la ora actuală“.

Nike
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite