Incompetenţă şi bătaie de joc faţă de suporteri. Steaua începe un nou sezon în care joacă degeaba. Cum generalii au dormit în bocanci, echipa lui Opriţa nu are voie să promoveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu

Cu câteva zile înainte de startul ligii secunde, Steaua nu are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Practic, roş-albaştrii vor juca degeaba un sezon întreg, asta chiar dacă au ademenit câţiva jucători cu nume, cărora le-au promis că vor juca în curând în prima ligă.

În urmă cu ceva vreme, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acţiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deţinută de către Ministerul Apărării. La finalul lunii mai, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat că vor fi făcute schimbări importante la CSA Steaua, pentru îndeplinirea obiectivului de a promova. Totuşi, nu s-a întâmplat nimic de atunci. Conducătorii au dormit în bocanci.

„Nu ştiu de ce se doarme aşa mult acolo (n.r. - la CSA Steaua). Poate nu au curaj să-şi asume. Dacă îşi angajează nişte avocaţi buni, ar putea să rezolve rapid situaţia juridică şi să aibă drept de promovare“, a spus Gabi Balint la Fotbal Club, care a fost completat de Victor Piţurcă, fost campion cu Steaua atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Aşteaptă să le pice ceva din cer

„Aşteptam ceva, o reacţie din partea clubului, din partea ministerului, să văd că Steaua are drept să promoveze. Dacă începem campionatul iar de maniera asta, să nu avem şanse, eu zic să ne vedem mai bine de treaba noastră. Până la urmă, au dreptate cei care strigă că Steaua nu e Steaua. Nu se poate aşa ceva! Trebuie să se facă ceva în sensul ăsta, măcar pentru suporterii ăia care vin, merg după echipă indiferent ce se întâmplă. Plus că există acest brand Steaua. Dacă au vrut să se întâmple lucrul ăsta, trebuie să faceţi ceva! Ai stadion nou, ai toate condiţiile, ne trebuie şi echipă. Nu ştiu ce se aşteaptă, parcă se aşteaptă să cadă ceva din cer. De ce nu s-a luat până acum această măsură? Regulamentul aşa este, trebuie să vină o firmă privată şi să se asocieze cu clubul. Poate se aşteaptă să se dea o altă lege. Nu, regula este aceasta, aşa trebuie să procedeze cei de la club“, a spus Victor Piţurcă la Pro Arena.

„Nu am văzut atâta incompetenţă în viaţa mea“

Acid faţă de situaţia din Ghencea s-a arătat şi Mitică Dragomir, care e sigur că CSA Steaua nu va obţine juridic dreptul de promovare nici pentru viitorul sezon din Liga 2.

„Ce se întâmplă în Ghencea este de noaptea minţii. Nu am văzut atâta incompetenţă în viaţa mea. Oamenii ăia din conducere cred că nu realizează în ce situaţie se află. Şi-au mai bătut joc de suporteri încă un an, iar după părerea mea trebuie să cadă cât mai repede nişte capete din conducere. Nu ai cum să nu-ţi rezolvi nici acum formele pentru a obţine dreptul de promovare. Dacă nu ai făcut asta până acum, atunci înseamnă că nu îţi respecţi suporterii. Li s-a spus mură-n gură ce trebuie să facă! Dar ei, ce au făcut? Au dormit în bocanci! Nu au pe unul care să se priceapă la fotbal. L-au avut pe Ogăraru, dar l-au trimis la copii şi juniori. Nu vor mai avea timp să facă nimic.

Şi uite aşa le râde pe bună dreptate Gigi Becali în nas. Incompetenţa şi prostia se plătesc scump de tot. Eu nu ştiu ce mai caută Daniel Opriţa la ei. Vrea să se joace de-a antrenoratul şi sezonul viitor? Că practic aia e o joacă, nu e o meserie profesionistă, atât timp cât tu antrenezi efectiv degeaba. Cum îţi mai motivezi jucătorii? Ce le spui celor pe care i-ai adus în această vară, după ce le-ai zis că echipa o să aibă drept de promovare? E incredibil”, a spus Dragomir pentru ProSport.

Antrenorul e consternat: Am fost păcăliţi!

Daniel Opriţa, antrenorul Stelei, nu înţelege de ce tac generalii: „Am întrebat şi eu, m-am interesat. La momentul ăsta nu se poate promova. Mai sunt câteva zile, sperăm să se poată schimba ceva. Dacă nu, rămânem iar cu speranţa. Sincer, chiar nu ştiu de ce nu se face nimic! Chiar sincer spun. Pentru mine e foarte dificil. Au fost jucători pe care nu i-am adus uşor. Le-am spus că sigur se va rezolva cu dreptul de promovare. Ei au nişte bonusuri pentru promovare. Ei acum nu le pot lua. Bonusurile ar veni din drepturile TV. Sezonul trecut am tot trăit cu speranţa. Acum, jucătorii ştiu ce a fost anul trecut. Se poate să se simtă şi păcăliţi”, a spus Daniel Opriţa, la „Liga Digi Sport”.

”Credeţi că ei sunt proşti? Sunt doar puţin proşti! Nu le convine să schimbe forma, că nu sunt siguri de promovare. Şi zic «o lăsăm aşa». Le e teamă să schimbe pentru că nu pot promova. De aia nu vor să schimbe forma de organizare“ - Gigi Becali, patron FCSB

Liga a II-a debutează joi, 4 august, cu partida Progresul Spartac - Dinamo. Steaua joacă marţi, 9 august, acasă, cu Metaloglobus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite