Halep, evaluată de specialişti: Ce impresie a lăsat după debutul ei la Australian Open

Halep, evaluată de specialişti: Ce impresie a lăsat după debutul ei la Australian Open

Simona Halep a făcut o demonstraţie de forţă cu poloneza Magdalena Frech. Şi a cules laudele specialiştilor de la Eurosport, post care transmite Australian Open.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona Halep a pornit excelent, la Melbourne, acolo unde a atins sferturile, la ultima participare, în 2021.

„Cred că Simona poate redeveni numărul 1 mondial, chiar cred! Dacă aş fi în locul Simonei Halep, mi-aş reaşeza jocul puţin. Aş deveni ceva mai agresiv, în locul ei, pentru că, în fiecare an, jucătoarele din circuit lovesc mingea mai puternic“, a afirmat suedezul Mats Wilander (57 de ani), cu şapte titluri de Grand Slam în palmares.

Chris Evert (67 de ani) a insistat că Simona, după un sezon mai slab, poate da chiar lovitura, la Melbourne. „Cred că, dacă vom avea un duel între Simona Halep şi Emma Răducanu, în turul trei, Simona va câştiga. Chiar l-am întrebat, de curând, pe fostul ei antrenor, Darren Cahill, dacă a urmărit jocul ei. Mi-a spus că joacă grozav, că acoperă bine fundul terenului, că loveşte mingea devreme, se mişcă bine, e sănătoasă şi pregătită bine fizic. Cred că Simonei nu i se acordă suficientă atenţie, dar să nu uităm că a câştigat Grand Slam-uri şi e, cu siguranţă, o jucătoare de urmărit din acest motiv. Ar trebui să ne gândim la ea. E în formă şi e fericită. Va fi o jucătoare periculoasă“, a afirmat americanca în palmaresul căreia figurează 18 titluri de Grand Slam.

În fine, Halep a fost lăudată şi de Justine Henin, la microfonul Eurosport. „Are inteligenţa de joc şi experienţa necesară pentru a fi în discuţie, când vorbim despre câştigarea trofeului. Rămâne însă de văzut cât de bine se va prezenta fizic. Sunt sigură că Simona îşi doreşte să revină la un nivel competitiv, să rămână sănătoasă şi să câştige mai multe turnee de Grand Slam“, a afirmat belgianca de 39 de ani, cu şapte trofee majore în palmares.


România la Australian Open 2022, proba de simplu

Turul I

*Gabriela Ruse (72 WTA) - Jasmine Paolini (52 WTA) 
6-1, 6-3

*Irina Bara (134 WTA) - Nuria Parrizas-Diaz (63 WTA) 
3-6, 1-6

*Jaqueline Cristian (69 WTA) - Greetje Minnen (84 WTA) 
7-5, 6-4

*Irina Begu (64 WTA) - Oceane Dodin (85 WTA)
2-6, 7-5, 6-3

*Sorana Cîrstea (38 WTA) - Petra Kvitova (19 WTA)
6-2, 6-2

*Simona Halep (15 WTA) - Magdalena Frech (102 WTA)
6-4, 6-3

Turul II

*Jaqueline Cristian (69 WTA) - Madison Keys (51 WTA)
În noaptea de marţi spre miercuri, după ora 04.00 (Eurosport)

*Gabriela Ruse (72 WTA) - Veronika Kudermetova (32 WTA)
Miercuri, după ora 08.00 (Eurosport)

*Irina Begu (64 WTA) - Elise Mertens (26 WTA)

*Sorana Cîrstea (38 WTA) - Kristina Kucova (96 WTA)

*Simona Halep (15 WTA) - Beatriz Haddad Maia (83 WTA)

Se vor juca joi, orele urmând a fi stabilite, ulterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările