Gică contra: Cum a devenit Hagi expert în succese pe care nu le-a avut nici el

Gică contra: Cum a devenit Hagi expert în succese pe care nu le-a avut nici el

Gheorghe Hagi a eşuat cu Viitorul în fotbalul mare, deşi întreg proiectul de la Ovidiu e creat şi coordonat de el

După înfrângerea de la Oslo, când tot fotbalul românesc a recunoscut, poate pentru prima dată, lipsa jucătorilor de valoare, Gheorghe Hagi (55 de ani) a ieşit la Digi Sport şi a spus că, de fapt, jucătorii n-au nicio vină!

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mult, Hagi a cerut, fără să pomenească numele lui Rădoi, demisia acestuia: „De cine nu e optimist, ar fi bine să ne despărţim. Nu putem spune că fotbalul românesc nu mai are nimic. Succesul se construieşte. Nu cred, sunt convins că putem! Asta trebuie să le transmitem acestor copii. Ei au nevoie de cineva în spatele lor, care să-i conducă. Jucatorii sunt ultimii de care trebuie să vă loviţi“.
 
Problema e că Hagi cere rezultate la un nivel unde el însuşi a eşuat. Atât la naţională, cât şi la nivel de club. În primul rând, şirul necalificărilor naţionalei la turneele finale a început prin ratarea prezenţei la Mondialul din 2002. Când Hagi a fost selecţioner, iar România a pierdut barajul cu Slovenia. 
 
Apoi, la nivel de club, performanţele antrenorului Gheorghe Hagi cu Viitorul se rezumă la competiţia internă, una de o calitate extrem de slabă. Atunci când a ieşit cu Viitorul în Europa, cu jucătorii crescuţi de el, Hagi a fost ciuca bătăilor. Iată rezultatele obţinute:
 
*2016: Gent (Belgia) – Viitorul 5-0 şi 0-0
 
*2017: Viitorul - APOEL (Cipru) 1-0 şi 0-4
 
*2017: Viitorul – Salzburg (Austria): 1-3 şi 0-4
 
*2018: Racing (Luxemburg) – Viitorul 0-2 şi 0-0
 
*2018: Viitorul – Vitesse (Olanda) 2-2 şi 1-3
 
*2019: Gent (Belgia) - Viitorul 6-3 şi 1-2
28
de goluri a luat Viitorul lui Hagi în Europa, marcând doar de 12 ori. În 12 meciuri, echipa a înregistrat şase înfrângeri, trei remize şi trei victorii.
 

Liga B a Naţiunilor, grupa 1


Duminică

Norvegia - România 4-0

Irlanda de Nord - Austria 0-1

Clasament
1. Austria 3 2 0 1 5-4 6
2. Norvegia 3 2 0 1 10-3 6
3. România 3 1 1 1 4-7 4
4. Irlanda de Nord 3 0 1 2 2-7 1


Cu cine mai joacă România în acest an

Data Competiţie Meci

*14 octombrie Liga Naţiunilor România - Austria

*15 noiembrie Liga Naţiunilor România - Norvegia

*18 noiembrie Liga Naţiunilor Irlanda de Nord - România

*Partida cu Austria de mâine se va juca, la Ploieşti, fără spectatori, de la ora 21.45 şi va fi transmisă în direct de Pro TV şi de Radio România Actualităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările