Germania, şocată de prăbuşirea unui colos: Schalke, retrogradată! Ce datorii are echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huntelaar (centru), fost atacant la Real Madrid, n-a reuşit să salveze Schalke de la retrogradare
Huntelaar (centru), fost atacant la Real Madrid, n-a reuşit să salveze Schalke de la retrogradare

Cum se schimbă destinele unei echipe, în decurs de doar câţiva ani! La capătul sezonului 2017-2018, Schalke 04 devenea vicecampioana Germaniei, după Bayern Munchen. Acum, când mai sunt patru etape din Bundesliga, formaţia din Gelsenkirchen a devenit prima retrogradată!

E doar pentru a patra oară în istoria de 116 ani a grupării, când Schalke pică din primul eşalon. 

Printre fondatorii Bundesligii, în 1963, Schalke a retrogradat doar pentru a patra oară în istorie, după contraperformanţe similare, în 1981, 1983 şi 1988. Rezultatul care a condamnat clubul la acest dezastru sportiv a venit, marţi seară: 0-1 cu Bielefeld, în deplasare. Astfel, când mai poate strânge maxim 12 puncte, Schalke e la 15 puncte de poziţia a 15-a, prima care asigură rămânerea în prima ligă. 

Echipa a pornit în această ediţie de campionat, cu un eşec halucinant, 0-8 cu Bayern, în deplasare. De atunci, Schalke a avut cinci antrenori diferiţi, însă a câştigat doar două meciuri din cele 30 disputate în Bundesliga! Golaverajul reflectă şi el situaţia dezastruoasă: 18-76! 

Nici măcar transferurile din iarnă, când au fost aduşi jucători precum Klaas-Jan Huntelaar, Sead Kolasinaci sau Shkodran Mustafi, n-au schimbat situaţia, iar Schalke va evolua, în sezonul viitor, în 2.Bundesliga.

217 milioane de euro sunt datoriile adunate de Schalke, club care, în 2011, atingea semifinalele Ligii Campionilor.  

CLASAMENTUL DIN BUNDESLIGA

Bundesliga
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite