Fotbalul nu e singurul sport care îşi dă restart de pe 15 mai. Ce alţi sportivi au fost anunţaţi că pot începe pregătirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rally

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că o parte dintre sportivii profesionişti îşi vor putea relua pregătirile, în anumite condiţii, pentru sezonul competiţional.

Pe lângă fotbal, piloţii de raliuri, viteză în coastă, drift şi alte discipline ale automobilismului sportiv vor putea face din nou teste după o lungă perioadă de pauză.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat în mod public faptul că începând cu perioada următoare va emite permise pentru organizarea testelor şi antrenamentelor pentru piloţii licenţiaţi.

La fel ca în cazul fotbalului, modul în care piloţii îşi vor testa din nou abilităţile în maşinile de concurs este reglementat strict şi trebuie să respecte regulile de distanţare socială impuse de autorităţi.

"Federaţia a stabilit proceduri interne de distanţare socială pe durata acestor teste, dar aşteaptă şi noile reglementări guvernamentale privind cadrul de desfăşurarea al manifestărilor sportive individuale, pentru a fi aplicate. La aceste teste şi antrenamente nu va fi permis accesul spectatorilor, dar acestea vor putea fi transmise în mediul online sau înregistrate. Se păstrează pentru moment limita grupurilor de 3 persoane care pot interacţiona, urmând ca aceasta să fie ridicată doar după o decizie guvernamentală ulterioară. De asemenea, sportivii participanţi vor întreprinde toate măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului", a anunţat forul condus de Norris Măgeanu printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

FRAS nu a anunţat reluarea competiţiilor la o anumită dată, însă a transmisă că reia procesul de licenţiere pentru sezonul 2020, amânat din cauza COVID 19. Peste 35 de evenimente din automobilismul sportiv au fost amânate sau anulate până acum din cauza pandemiei.

În schimb, FRAS este singura federaţie sportivă care desfăşoară un campionat naţional în această perioadă. Este vorba de Campionatul Naţional Digital de Circuit Betano, care se desfăşoară în simulatoare de motorsport (volan, pedale etc), unde peste 150 de concurenţi sunt deja înscrişi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite