EXCLUSIV Interviu cu un monument de bun simţ: Ce a spus Gâlcă, antrenorul batjocorit de Becali după titlul luat în 2015

EXCLUSIV Interviu cu un monument de bun simţ: Ce a spus Gâlcă, antrenorul batjocorit de Becali după titlul luat în 2015

Costel Gâlcă (47 de ani) e tehnicianul de numele căruia se leagă ultimele performanţe fotbalistice ale celor de la FCSB.

Acum, fostul internaţional antrenează în Danemarca, la Vejle, fiind adus pentru a salva echipa de la retrogradare. În weekend, elevii lui Gâlcă au făcut un pas mare spre atingerea obiectivului, câştigând turul primului play-off pentru salvare, în deplasare. Urmează returul, acasă, şi apoi, în caz de succes, încă un play-off decisiv. 
 
„Adevărul“: Cum vă merge în Danemarca?
Costel Gâlcă: Foarte bine. Am progresat mult. Puteam să ne asigurăm rămânerea în prima ligă, încă din sezonul regulat, însă am avut două meciuri cu probleme mari de arbitraj în care am rămas în zece oameni de fiecare dată sau am luat gol dintr-un corner care n-a fost. Din păcate, aici nu toţi arbitrii sunt profesionişti şi am avut ghinion cu doi dintre ei care n-au prins o zi foarte bună.
 
Campionatul din Danemarca e peste Liga I?
Da. E, în primul rând, mult mai intens. Iar în fiecare echipă sunt vreo doi jucători foarte buni, care fac diferenţa pe teren. 
 
Şi, bănuiesc că există o relaţie mult mai civilizată între antrenor şi conducere...
De asta nici nu mai vorbesc. Discutăm cam o dată pe săptămână, însă despre lucruri generale.
 
Deci, nu se trimit SMS-uri în timpul meciurilor...
(râde) Dacă era aşa, nici nu veneam aici. 
 
Sunteţi ultimul antrenor care a luat un titlu cu FCSB. 
Nu e uşor pentru ei. CFR a investit mult. Ce-i drept, şi FCSB a luat, an de an, cei mai buni jucători din ţară, dar presiunea e mare acolo.
 
Sincer acum, nu credeţi că FCSB plăteşte pentru comportamentul patronului?
Nu vreau să ating acest subiect. Păcat că ei nu câştigă campionatul. Chiar mi-aş dori să ia titlul. Până la urmă, Steaua sau FCSB e clubul unde am făcut performanţe, atât ca jucător, cât şi ca antrenor.
 
Dar vi s-a făcut o nedreptate, când s-a renunţat la dumneavoastră, după ce aţi luat trei trofee în 2015...
Ce a fost, a fost. Eu am trecut peste acel episod. Dacă voiam, puteam să rămân atunci, fiindcă aveam un contract. Nu-mi puteam încălca însă nişte principii, fiindcă, după părerea mea, trebuie să ţinem cont de ele în viaţă în orice activitate, nu doar în fotbal. Dar, repet, n-am nimic cu cei de la FCSB şi m-aş bucura să câştige, din nou, campionatul.
4
echipe a antrenat Costel Gâlcă, după plecarea de la FCSB: Espanyol (Spania), Al-Taawon şi Al-Fayha (Arabia Saudită) şi Vejle (Danemarca).
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările