Dramatism absolut în finala Europa League! Câştigătoarea a fost decisă după executarea a 22 de lovituri de departajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Villarreal

Villarreal a câştigat în premieră un trofeu european după ce a învins, în finala Europa League, la penalty-uri, scor 11-10, pe Manchester United. La finalul prelungirilor, rezultatul a fost 1-1.

Chiar dacă finala cu numărul 50 a celei de a doua întreceri europene de club s-a jucat cu 9500 de spectatori, adică 25% din capacitatea arenei „Miejski“ din Gdańsk (Polonia), meciul nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Prima fază mai consistentă de atac a venit târziu, în minutul 29, şi a dus la deschiderea scorului. Villarreal a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 40 de metri, iar centrarea a fost reluată în poartă de Gerard Moreno. 

United a reacţionat abia în minutele de prelungire ale primei jumătăţi, dar centrarea lui Greenwood pentru Cavani a ajuns în braţele portarului Rulli, după un carambol.

Villarreal şi-ar fi putut dubla avantajul în minutul 48, însă Bacca nu a reuşit să înscrie din câţiva metri, la o învălmăşeală în careu. Cavani a egalat 7 minute mai târziu (55), cu un şut din faţa porţii, după ce mingea a ajuns la el dintr-un ricoşeu norocos. 

Meciul a rămas la fel de încâlcit, fragmentat şi lipsit de spectaculozitate. Cu toate că Manchester United s-a zbătut mai mult, rezultatul a fost nul, oportunităţile de gol lipsind cu desăvârşire, astfel că partida a intrat în prelungiri. Cum nici în cele 30 de minute suplimentare nu s-a marcat, s-a ajuns la loviturile de departajare. 

Penalty-urile au compensat din plin lipsa spectaculozităţii meciului, nu mai puţin de 21 lovituri fiind transformate consecutiv. Singurul dintre cei 22 de executanţi care a ratat a fost portarul celor de la Manchester United, De Gea, şutul acestuia fiind respins de omologul său, Rulli. 

La loviturile de departajare au marcat toţi cel 11 jucători ai celor de la Villarreal, G. Moreno, Raba, Alcacer, A. Moreno, Parejo, Moi Gomez, Albiol, Coquelin, Gaspar, Torres şi Rulli, în timp ce pentru United au înscris toţi jucătorii de câmp, Mata, Telles, Fernandes, Rashford, Cavani, Fred, James, Shaw, Tuanzebe şi Lindelof, dar a ratat portarul De Gea. 

Câştigarea trofeului va primi 8,5 milioane de euro, în timp ce finalista va încasa 4,5. Per total, Villarreal se va alege pentru traseul din acest an cu o sumă între 13 şi 15 milioane de euro, dacă punem la socoteală şi primele pe care le-a adunat, în drumul spre finală. De asemenea, datorită triumfului din Europa League, Villarreal şi-a câştigat dreptul de a va juca anul viitor în Liga Campionilor.

Antrenorul grupării spaniole, Unai Emery, a câştigat pentru a patra oară trofeul Europa League. Tehnicianul, autorul unei triple istorice cu Sevilla (2014, 2015 şi 2016), s-a aflat în finala acestei competiţii pentru a cincea oară în 8 ani.

Echipele de start:

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Pau, Pedraza - Yeremy, Parejo, Capoue, Trigueros - Gerard Moreno, Bacca. Antrenor: Unai Emery
 

Rezerve:Asenjo, Mario Gaspar, Funes Mori, Raba, Estupinan, Alcacer, Moreno, Coquelin, Pena, Jaume Costa, Moi Gomez, Nino

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw, McTominay, Pogba, Fernandes, Rashford, Greenwood, Cavani. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer

Rezerve: Grant, Henderson, Maguire, Mata, Fred, Diallo, James, Alex Telles, Matic, Williams, Van de Beek, Tuanzebe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite