Dorin Giurgiuca, unul dintre cei mai mari jucători de tenis de masă din toate timpurile, a murit la 67 de ani

Dorin Giurgiuca, unul dintre cei mai mari jucători de tenis de masă din toate timpurile, a murit la 67 de ani

Dorin Giurgiuca, marele campion al României la tenis de masă, a murit la 67 de ani

Povestea campionului de tenis de masă Dorin Giurgiuca este tulburătoare şi merită să fie cunoscută de toţi iubitorii sportului cu mingea de celuloid din România. Acesta a murit la vârsta de 67 de ani din cauza unei ciroze hepatice.

Dorin Giurgiuca a fost, potrivit specialiştilor, unul dintre cei mai mari jucători de tenis de masă din istorie. Acest mare sportiv a inventat chiar şi un procedeu de lovire a mingii numit topspin, procedeu care a fost importat rapid de alţi mari jucători de profil din lume. Giurgiuca s-a mai remarcat de-a lungul vieţii datorită copiilor talentaţi pe care i-a descoperit şi format. În toată perioada regimului comunist, fostul mare campion a fost un presonaj refractar, care a contestat cu vehemenţă sistemul opresiv al lui Ceauşescu. În ciuda atitudinii ostile faţă de Ceauşescu, Giurgiuca nu a avut de suferit, deoarece era unul dintre campionii care aducea glorie României.

Cele mai importante performanţe din cariera lui Dorin Giurgiuca:
- campion naţional în fiecare an al carierei sale, din 1961-1978, în diferite probe
- campion european de juniori în 1962
- medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1967
- medaliat cu argint la Campionatul European din 1968
- de 5 ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni

Întreaga poveste a marelui campion Dorin Giurgiuca o puteţi regăsi pe blogul www.ovidiublag.ro.

Vestea morţii lui Giurgiuca a fost primită cu regret de alţi foşti mari jucători de tenis de masă din România: „Aseară a murit unul dintre cei mai mari jucători ai României din tenisul de masă, Dorin Giurgiuca! Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris fosta campioană europeană la tenis de masă, Otilia Bădescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările