Djokovic şi-a anunţat participarea la JO! Alţi patru sportivi importanţi s-au retras de pe tablourile turneului de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Liderul clasamentului mondial masculin, Novak Djokovici, a anunţat, printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare, că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Djokovic a făcut anunţul într-un mod prin care să pucteze şi la capitolul de imagine, sârbul postând un material video în care îi face o urare de "La Mulţi Ani!" unui fan de 6 ani din Japonia. “Nu îl pot dezamăgi pe micuţul meu prietem Koujirou. Mi-am rezervat zborul pentru Tokyo şi mă voi alătura cu mândrie Team Serbia pentru Olimpiadă! Sunt foarte mândru să îmi fac bagajele pentru Tokyo şi să mă alătur echipei noastrea naţionale în lupta pentru cele mai strălucitoare medalii pe arenele olimpice. Pentru mine, să concurez pentru Serbia a fost mereu o bucurie specială şi o motivaţie şi voi face tot ce pot ca să aduc fericire”, a anunţat jucătorul pe Twitter.

Învingător  anul acesta la toate cele trei turnee de Grand Slam disputate, Djokovic este în cursă pentru realizarea Golden Slam-ului, adică câştigarea celor patru turnee majore şi a medaliei olmpice într-un singur an, performanţă neatinsă încă de nimeni în istoria tenisului masculin. Steffi Graf este singura jucătoare din lume care a reuşit această performanţă, în 1988.

Participarea sârbului la competiţia olimpică este singura veste bună primită de iubitorii tenisului în ultimele zile, după ce australianul Alex de Minaur (17 ATP) şi Daniel Evans (28 ATP), ambii infectaţi cu coronavirus, Angelique Kerber (22 WTA) şi Victoria Azarenka (14 WTA), ambele invocând motive personale, au anunţat că nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Roger Federer, Rafel Nadal, Dominic Thiem, Nick Kyrgios, Simona Halep sau Serena Willimas sunt alte nume grele care vor absenta de la Tokyo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite