Dezastru românesc în Italia: Parma, oficial, în Serie B! Ce se întâmplă cu Mihăilă şi Man

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dennis Man
Dennis Man

Clubul care a cheltuit peste 21 de milioane de euro cu doar doi fotbalişti luaţi din Liga I a aruncat, practic, banii pe apa sâmbetei.

13 milioane de euro plătiţi, în ianuarie, pentru Dennis Man (22 de ani). 8,5 milioane de euro achitaţi Craiovei, în octombrie 2020, pentru Valentin Mihăilă (21 de ani). Iată sumele pe care, potrivit transfermarkt.com, le-a plătit Parma pentru transferurile care ar fi trebuit să o salveze de la retrogradare.

Ce s-a întâmplat însă? Luni seară, clubul a picat, matematic, în Serie B, după 0-1 în deplasare, cu Torino, deşi mai sunt patru etape de jucat. Degeaba! Parma e pe 19 din 20, cu 20 de puncte, la 12 puncte de Cagliari, aflată pe 17, prima poziţie care asigură rămânerea în Serie A.

Parma a devenit astfel a doua formaţie din prima ligă italiană care a luat drumul Seriei B, în actuala stagiune. Ca o ironie a sorţii, şi în lotul primei echipei care a retrogradat, Crotone, se află un român: Denis Drăguş (21 de ani), împrumutat de la Standard Liege. La Crotone însă, atacantul român a devenit „omul invizibil“: 8 meciuri, 0 goluri, 1 „galben“, în acest sezon de Serie A. Drăguş a prins ultima dată banca de rezerve, la 21 aprilie, în 0-1 cu Sampdoria. Iar ultimele minute le-a bifat, la 10 ianuarie, 14, în 1-2 cu Verona.

Ce se întâmplă cu Mihăilă şi cu Man?

Dacă Drăguş se va întoarce în Belgia, după împrumutul de la Standard Liege, în schimb, Mihăilă şi Man vor continua în Italia, în Serie B. Cel puţin asta reiese din declaraţia oferită de un oficial al clubului, după eşecul de luni seară, care a dus la retrogradarea echipei.

„Un singur lucru e cert. Parma va încerca să revină în Serie A cu un nucleu tânăr. Toţi aceşti fotbalişti, de la Man la Mihăilă sau Sohm, vor rămâne. Apoi, vom decide cine mai stă şi cine pleacă. Avem un lot puternic, iar cei mai buni vor rămâne alături de noi“, a spus directorul sportiv, Marcello Carli.

16 meciuri, 3 goluri şi 2 pase decisive e bilanţul lui Mihăilă în Serie A, în acest sezon.   14 meciuri, 2 goluri şi o pasă de gol e bilanţul lui Man în Serie A, în acest sezon.   5 eşecuri consecutive are Parma în Serie A. Echipa a câştigat ultima dată, la 14 martie, 2-0 cu AS Roma (gol Mihăilă, pasă de gol Man).  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite