Dănciulescu bate Steaua de unul singur

Dănciulescu bate Steaua de unul singur

Dănciulescu (stânga) şi Galamaz se vor înfrunta şi luni

„În derby-uri nu există nicio favorită", e declaraţia favorită a fotbaliştilor înaintea unui meci precum Dinamo -Steaua. Totuşi, luni seară, „câinii" par să pornească cu un avantaj clar în faţa rivalilor de-o viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Pe lângă ecartul de 11 puncte care le desparte în acest moment pe cele două combatante, dar şi jocul şi atmosfera diferită din curtea cluburilor rivale, mai există un factor important, care poate cântări decisiv în favoarea gazdelor. Dinamoviştii au trecut prin mult mai multe derby-uri ca acesta, astfel că experienţa este în mod categoric de partea lor. Schimbările dese de lot pe care le-a făcut Gigi Becali în ultimii ani au făcut ca Steaua să aibă în primul unsprezece pe care probabil îl va folosi Ilie Stan nu mai puţin de cinci jucători care n-au evoluat niciodată într-un meci de asemenea încărcătură.

Tătăruşanu, doar trei derby-uri

Mai mult, cele mai numeroase derby-uri jucate dintre fotbaliştii roş-albaştrii le are Tătăruşanu, doar trei! De partea cealaltă, Dănciulescu de unul singur a jucat de aproape două ori în mai multe meciuri Steaua - Dinamo decât tot restul lotului antrenat de Ilie Stan. Ce-i drept, golgheterul „câinilor" a jucat pentru ambele combatante. „Jucătorii de la Dinamo fără experienţă în astfel de partide ar trebui să se unească în jurul lui Marius Niculae, Ionel Dănciulescu şi Cătălin Munteanu. Din fericire, la Dinamo sunt jucători care înţeleg perfect rivalitatea dintre cele două cluburi", a punctat şi fostul dinamovist Florentin Petre. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările