Cum le-a pedepsit UEFA pe iniţiatoarele Superligii! Trei cluburi riscă excluderea din Liga Campionilor

Cum le-a pedepsit UEFA pe iniţiatoarele Superligii! Trei cluburi riscă excluderea din Liga Campionilor

Aleksander Ceferin, preşedinte UEFA

Forul continental a făcut publice primele pedepse în scandalul fotbalistic mondial iscat de 12 cluburi prin incercarea lansării unei Superligi europene exclusiviste.

UEFA a anunţat "măsurile de reintegrare" pentru cele nouă grupări care au renunţat la proiect, Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, AC Milan şi Inter Milano.
 
Acestea au ajuns la o înţelegere cu organizaţia condusă de Alexander Ceferin (foto), prin care sunt de acord să li se reţină 5% din veniturile realizate într-o campanie europeană, fără a se preciza dacă este vorba despre cea actuală sau despre una viitoare. De asemenea, cluburile au semnat înţelegeri ce prevăd amenzi usturătoare în cazul unor participări la competiţii neautorizate de UEFA (100 milioane euro) sau dacă vor încălca oricare dintre punctele acordului încheiat vineri (50 milioane de euro). În acelaşi timp, cele 9 cluburi vor fi nevoite să dea dovadă de un aşa numit "gest de bunăvoinţă" şi să plătească împreună alte 15 milioane de euro, sumă care urmează să ajungă la "copii, tineri şi fotbalul din comunităţile locale din Europa şi Marea Britanie".
 
Cele trei grupări rebele, Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus, care încă nu au renunţat oficial la proiectul Superligii şi care au refuzat să semneze  "măsurile de reintegrare", vor trebui să răspundă în faţa comisiilor disciplinare. Presa internaţională speculează că există un risc însemnat ca ele să fie excluse din Liga Campionilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările