INTERVIU Camelia Potec a devenit cel mai tânăr preşedinte de federaţie din România. Fosta înotătoare are planuri mari pentru revitalizarea nataţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potec a deţinut funcţia de secretar federal timp de un an FOTO Adevărul
Potec a deţinut funcţia de secretar federal timp de un an FOTO Adevărul

Fosta mare înotătoare este singurul candidat la alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

UPDATE Cum era de aşteptat, Camelia Potec a fost votată în unanimitate de cei 83 de reprezentanţi ai cluburilor din România prezenţi la Adunarea Generală, care a avut loc la Hotelul Intercontinental din Bucureşti. Fostul preşedinte, Viorel Păunescu, a fost numit preşedinte onorific al federaţiei.


Vineri, 1 noiembrie, se vor desfăşura alegerile pentru preşedinţia FRNPM, dar zarurile sunt deja aruncate. Cum campioana olimpică de la Atena nu va avea niciun contracandidat, este lesne de înţeles că Potec va fi noua şefă a nataţei româneşti. Fosta înotătoare, care este de un an secretar federal, beneficiază de sprijinul actualului preşedinte al federaţiei, Viorel Păunescu, el fiind omul care a convins-o să intre intre în cursa pentru alegeri.

Ce te-a determinat să intri în cursa pentru fotoliul de preşedinte al FRNPM?

Dragostea pentru acest sport m-a determinat să candidez. Mă simt puţin datoare faţă de nataţie; nu voi putea uita niciodată satisfacţiile pe care mi le-a oferit timp de 20 de ani. Am muncit mult în ultimul an, de când am venit să lucrez la federaţie (n.r. este secretar federal), am învăţat şi văzut multe lucruri noi, am încercat să rezolv atât cât am putut şi m-am implicat cu tot sufletul. Rămâne să vedem dacă strategia mea pentru viitorul nataţiei româneşti va fi acceptată şi aprobată. 

Ce aşteptări ai de la aceste alegeri?

Aceste alegeri vor fi cu emoţii pentru mine, dar fără prea mult stres. Este foarte important pentru mine, dacă voi fi aleasă în funcţia de preşedinte, care vor fi membri Biroului Federal. Nu cred că îmi va fi greu să-mi prezint proiectul de conducere în faţa unor oameni care cunosc atât de bine fenomenul. Am mâncat înot pe pâine şi am văzut ce lipseşte, ce este posibil de realizat şi ce ne mai trebuie pentru a fi competitivi la Tokyo (n.r. oraşul care va găzdui JO din 2020), aşa cum am fost la Sydney, Atena sau Beijing. E un drum lung, nu foarte uşor, dar posibil.

Ce planuri ai pentru revitalizarea nataţiei româneşti?

Am foarte multe planuri şi proiecte realizabile pe termen mediu şi lung. Pentru că nu-mi pot prezenta toate proiectele înaintea alegerilor, vă pot da doar câteva exemple: promovarea şi susţinerea sportivilor rămaşi în activitate până la Rio 2016, motivarea şi pregătirea antrenorilor, adaptarea la noile motivaţii ale sportivilor, înfiinţarea de centre naţionale de pregătire pentru Tokyo, creşterea calităţii şi vizibilităţii competiţiilor. Suntem norocoşi că reprezentăm un sport frumos, un sport necesar fiecărei persoane, dar ghinionişti pentru că nu s-a investit foarte mult în bazele sportive. Se pare că nu suntem o naţie de înotători, dar vom fi, trebuie să fim!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite