Burleanu e FCSB-ist: cum şi-a schimbat preşedintele FRF discursul în doi ani pentru a-i face pe plac lui Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful de la „Casa Fotbalului“ pare că îşi caută un aliat important înainte de alegerile din 2018: şi-a schimbat radical discursul şi spune că FCSB şi nu echipa Armatei are palmaresul Stelei.

Gigi Becali a pierdut, pe rând, sigla şi numele Stelei, iar acum între el şi Clubul Sportiv al Armatei (CSA) se dă o altă bătălie. Miza? Palmaresul Stelei.

În joc sunt 47 de trofee cucerite între 1947 şi 2003, inclusiv Cupa Campionilor Europeni. În plus, cine va câştiga palmaresul poate pretinde, fără dubii, că e adevărata Steaua, în condiţiile în care are istoria ei. 

Până să vină un verdict în instanţă şi în acest caz, fiecare tabăra susţine că are palmaresul. „Continuatoarea Stelei suntem noi. Palmaresul CSA e din 1947 până în 2003“, a spus comandantul interimar al CSA, Cristian Petrea, Replica lui Becali a venit imediat: „CSA Steaua s-a născut acum. Nu poţi să te naşti acum şi să spui că ai 60 de ani“.

În acest război al declaraţiilor a intervenit şi Federaţia Română de Fotbal prin vocea preşedinteluui Răzvan Burleanu, prezent, luni seara, în studioul sport.ro. „FC FCSB SA e deţinătoarea palmaresului Steaua. FCSB deţine Cupa Campionilor Europeni şi rezultatele din celelalte meciuri mari jucate“, a afirmat şeful FRF. Punctul său de vedere l-a uns la suflet pe latifundiarul din Pipera.

„Îi mulţumesc lui Burleanu că a spus că echipa mea are palmaresul. El nu spunea asta dacă nu avea confirmarea UEFA. Dar trebuia să zică mai devreme asta. Palmaresul şi istoria sunt la echipa care continuă. CSA nu poate avea palmaresul. Chiar dacă echipa mea intră în faliment, eu o iau din Liga a 5-a. Cu tot palmaresul“, a explicat finanţatorul FCSB.

Burleanu spunea altceva în 2015

Aceste declaraţii nu vor valora nimic, dacă instanţa va da un verdict în cazul palmaresului, aşa cum a lămurit problemele legate de sigla şi de numele Stelei, trimiţându-le în curtea CSA. Surprinde însă modul în care Răzvan Burleanu a schimbat macazul. În 2015, preşedintele FRF avea un punct de vedere total diferit: „Palmaresul urmează sigla, înţeleg ca aşa stau lucrurile“. După această explicaţie, palmaresul ar trebui să fie acum la CSA. Ultima afirmaţie făcută de Burleanu pare a fi însă una cu iz electoral, el făcându-i pe plac lui Becali înaintea alegerilor pentru şefia FRF din 2018.

Se aşteaptă şi părerea UEFA

Până a face lumină în cazul palmaresului, Becali a făcut o cerere şi la UEFA. „Fără palmares, din 2018 n-am mai avea coeficient. Nu mai mergem în grupele cupelor europene, că mă distrug echipele care sunt cap de serie. Am făcut şi eu cerere la UEFA. Dar nu le-am zis să ne spună dacă noi avem palmaresul. Le-am spus că noi ştim că avem palmaresul, dar facem cererea pentru fani. Că suporterii vor să ştie o chestie oficială, că ei sunt oameni simpli şi nu au studii. O să vedeţi voi unde e palmaresul“, a precizat latifundiarul la sport.ro. Deocamdată, pe site-ul oficial al forului european, palmaresul FCSB e cel al Stelei, având şi Cupa Campionilor Europeni din 1986.

Pe de altă parte, UEFA pune în practică deciziile judecătoreşti. Dacă instanţa va trimite palmaresul la CSA, atunci forul de la Nyon va efectua modificările de rigoare pe site, aşa cum a schimbat şi numele Stelei în FCSB, după ce echipa lui Becali a pierdut procesul pentru utilizarea numelui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite