Boloni, dezamăgit de mentalitatea românească: „Noi suntem mereu cu dacă şi cu parcă!“. Pe cine vede campioană după finala Mondialului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boloni

Tehnicianul de 65 de ani se bucură că fotbalul în care s-a format ca antrenor e la o victorie distanţă de titlu şi consideră că Mbappe va fi un viitor câştigător de Balon de Aur.

Ladislau Boloni s-a aflat într-o situaţie un pic delicată în semifinala dintre Franţa şi Belgia. Fotbalul în care lucrează acum s-a înfruntat cu cel în care fostul internaţional s-a format ca antrenor. Cum prima dragoste nu se uită însă niciodată, Boloni, cel care şi-a început cariera pe banca celor de la Nancy, a mărturisit că a fost fanul „cocoşilor“.

„Weekend Adevărul“: Cu cine aţi ţinut în prima semifinală?

Ladislau Boloni: Cu francezii! OK, n-am fost un suporter înflăcărat, m-am bucurat şi pentru performanţa belgienilor, însă Franţa a fost mai bună. Belgia cred că a plătit pentru că a avut o apărare puţin mai slabă. Iar jocul lor de atac n-a mai funcţionat, fiindcă Franţa nu e Brazilia în defensivă.

Mbappe cum vi se pare? Poate atinge pe viitor nivelul lui Cristiano Ronaldo?

Nu doar că poate, dar are potenţialul de a câştiga şi Balonul de Aur.

Finala de duminică cum o vedeţi?

Vreau să câştige Franţa. Merită fotbalul francez această performanţă, fiindcă acolo se lucrează cu pricepere. Jos pălăria însă şi pentru Croaţia! Au ajuns aici nu doar fiindcă au o generaţie bună, ci şi pentru că au şi o educaţie bună. 

Mondialul, per ansamblu, cum vi s-a părut?

Foarte bun! Meciuri spectaculoase, doar o singură remiză albă. S-a simţit însă puţin oboseală, ceea ce era de aşteptat, având în vedere că jucătorii au venit după un sezon lung şi epuizant la nivel de cluburi. Au fost şi nişte suprize mari: eliminarea Germaniei, în primul rând. Apoi, faptul că Brazilia a ieşit în sferturi. Nu mă aşteptam. 

Şi Argentina, şi Portugalia, care au ieşit în optimi...

Acolo n-au fost surprize. Cel puţin, nu pentru mine. Asta pentru că, atunci când vorbim despre aceste două echipe, vorbim mereu despre doi jucători: Messi şi Ronaldo. Nu vorbim despre forţa lor colectivă. Messi şi Ronaldo trebuie să facă totul acolo şi, după cum s-a văzut, nu e suficient. Mai ales că nici n-au în jurul lor valorile de la echipele de club. 

Nici Neymar n-a reuşit să ducă Brazilia prea departe...

Mie de Neymar nici nu-mi place. Un talent uriaş, însă preocupat cu lucrurile mici. Nu e axat pe muncă. Cu Belgia, a jucat doar ultimele zece minute.

România ar fi făcut faţă la acest Mondial?

Păi, mai întâi, ar fi trebuit să ne calificăm...

Ştiu, dar unii spun că, de pildă, România ar fi făcut o figură mai frumoasă decât Panama, să zicem...

Da, doar că avem o problemă: România e în Europa şi nu s-a dus Panama în locul nostru. Noi suntem mereu cu dacă şi cu parcă...Apoi, n-am ratat calificarea la mustaţă. Ne-a lipsit mult. 

4 echipe franceze a antrenat Ladislau Boloni de-a lungul carierei: Nancy, Rennes, Monaco şi Lens.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite