Barcelona, o ruină financiară: Preşedintele Laporta a prezentat situaţia catastrofală de la club

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joan Laporta
Joan Laporta

Messi a plecat de pe „Camp Nou“, fiindcă, la cum arată situaţia, aici urmează o prăbuşire zgomotoasă. Iar această realitate înfiorătoare e confirmată de omul care a preluat puterea, în luna martie.

Joan Laporta a devenit preşedintele sub comanda căruia Barcelona l-a pierdut pe Lionel Messi (34 de ani), după ce l-a avut pe starul argentinian în lot, timp de 17 sezoane.

Aparent, această plecare n-a bulversat echipa, pentru că formaţia blau-grana a început bine noul campionat, duminică seară, după cum „Adevărul“ a scris aici. Din păcate pentru fanii catalani, în acest moment, situaţia Barcelonei e cu adevărat dezastruoasă. Nu sportiv, ci din punct de vedere financiar! Potrivit Eurosport, Joan Laporta a recunoscut această realitate şocantă, dând vina pe precedesorul său.

Ce a spus Joan Laporta?

*Bartomeu (n.r. - Josep Bartomeu) a fost preşedintele unui Consiliu de Administraţie care a ruinat Barcelona. Cele opt puncte pe care le-a menţionat în scrisoarea lui, sunt opt minciuni mari şi late. 

*Cele 222 de milioane din vânzarea lui Neymar au fost cheltuite cu viteza luminii şi disproporţionat, e o nebunie ce s-a întâmplat la club pe durata mandatului lui Bartomeu!

*Viziunea lui a fost pe termen scurt şi aşa a rămas. O moştenire cumplită şi îngrijorătoare. Situaţia financiară din prezent e dramatică. Vom încerca să o îmbunătăţim. La 31 martie 2021, datoria era de 1.350 milioane de euro. Vor ajunge să creadă propriile lor minciuni. Nimeni nu va scăpa şi vor fi traşi la răspundere pentru ce au făcut din acest club.

*Ei acum încearcă să justifice un management de nejustificat. Am văzut un modus operandi la club: facturile erau fragmentate pentru a nu le trece prin controalele interne ale clubului. Factura noastră salarială e de 103% din venituri. În acest sezon, limita salarială trebuia să fie de 237 milioane, iar consiliul anterior a prezentat una de 600 milioane, e incredibil.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite