„Arhitectul eşecului“: Nicolae Forminte a explicat de ce fetele de la gimnastică au ratat şi Jocurile Olimpice din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilitatea pentru dezastrul de la Mondialele de la Stuttgart cade, în primul rând, pe umerii lui Nicolae Forminte. Ce-i drept, acesta nici nu mai are la dispoziţie gimnaste de elită, ca în trecut.

Gimnastica românească e în colaps şi nici nu sunt semne că va ieşi prea curând din criza în care a intrat după ultima calificare la JO, în 2012.

Cu trei titluri olimpice în palmares (1984, 2000, 2004), România era, cândva, o forţă în acest sport la nivel mondial. Acum, naţionala feminină din componenţa căreia fac parte Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Ioana Crişan, Maria Holbură, Ana Maria Puiu şi Maria Pană a dezamăgit crunt la Mondialele din Stuttgart. Potrivit gsp.ro, după prestaţia dezolantă de vineri, antrenorul Nicolae Forminte a venit cu explicaţiile acestui eşec.

Ce a spus Nicolae Forminte?

*A fost cum nu se putea mai rău pentru ele. Am avut impresia că mă uitam la nişte fete pe care nu le cunosc. Nu credeam că pot avea un concurs atât de slab. Ştiu că pe umerii lor a fost o presiune enormă pentru a se califica.

*Nu vreau să dau vina pe ea (n.r. - Denisa Golgotă, liderul echipei), e gimnasta mea, nu se va schimba nimic în felul în care vom interacţiona în continuare, dar va trebui să avem o discuţie lungă despre ce s-a întâmplat şi despre ce vrea să facă în viitor. Sper că o vom putea recupera pentru gimnastică.

*Nu e uşor, gimnastica este un sport dificil. Dacă vrei să mergi mai departe, asta înseamnă că eşti îndrăgostit şi de munca grea. 

*Sunt sigur că la Campionatele Europene de la anul vom fi pe podium şi vom încerca să formăm o echipă pentru JO de la Paris, din 2024.

2 ani au trecut de când Nicolae Forminte a revenit la conducerea echipei de senioare, în septembrie 2016.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite