Anghel Iordănescu îşi vrea pensia de nabab înapoi. Fostul selecţioner a dat în judecată Parlamentul României

Anghel Iordănescu îşi vrea pensia de nabab înapoi. Fostul selecţioner a dat în judecată Parlamentul României

Trei luări de cuvânt în opt ani: de două ori a depus jurământul, o dată şi-a prezentat demisia din PSD.

Fostul antrenor al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, senator în două mandate, 2004-2008 şi 2008-2012, face parte dintre cei 827 de foşti senatori şi deputaţi care au fost deposedaţi de pensiile speciale începând cu luna aprilie a acestui an.

Ştiri pe aceeaşi temă

438 dintre aceştia, printre care şi Iordănescu, au decis să atace în instanţă decizia prin care Parlamentul a abrogat pensiile speciale pentru foştii aleşi şi au spus că o dată câştigat, acest drept nu mai poate fi luat înapoi, 
 
Conform playtech.ro "Generalul Caşchetă" încasa anual 120.000 de lei, sumă cumulată din două pensii speciale. Sursa citată mai scrie că activitatea fostului antrenor în cei 8 ani petrecuţi în Parlamentul României a fost una deloc impresionantă
 
Două mandate, 19 iniţiative legislative, trei legi
 
Conform cdep.ro, în perioada 2004-2008, Iordănescu a avut doar trei iniţiative legislative, două respinse definitiv, iar una retrasă de către Senat. Apoi, în al doilea mandat, 2008-2012, „Tata Puiu” a fost mult mai activ, a iniţiat 16 proiecte legislative, iar trei dintre ele au fost adoptate: „modificarea Ordonanţei Guvernamentale 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare”, Legea 53/2013, privind „instituirea zilei române” şi Legea 176/2013, care stipulează „modificarea şi completarea Legii 299 din 13.11.2007 privind sprijunul acordat românilor de pretutindeni”.
 
Trei luări de cuvânt în opt ani: de două ori a depus jurământul, o dată şi-a prezentat demisia din PSD
 
Conform aceluiaşi site, Anghel Iordănescu este consemnat cu trei luări de cuvânt în plen. În primul mandat, senatorul Iordănescu a urcat la prezidiu o singură dată, pentru depunerea jurământului, apoi a repetat acţiunea în 19.12.2008, când a pus, din nou, mâna pe Biblie, apoi, pe 29.10,2009, moment la care şi-a anunţat demisia din PSD şi din Grupul parlamentar al Alianţei politice PSD-PC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările