STUDIU Adolescenţii LGBQ au tendinţă de suicid de patru ori mai mare

STUDIU Adolescenţii LGBQ au tendinţă de suicid de patru ori mai mare

Adolescenţii LGBQ au tendinţe suicidare mai des FOTO: pixabey

Un nou studiu arată că adolescenţii care fac parte din minorităţi sexuale (LGBQ - Lesbiene, Gay, Bisexuale/i, Queer) încearcă mai des să se sinucidă decât adolescenţii heterosexuali. De vină ar fi politicile anti-minorităţi sexuale şi discriminarea prin care persoanele non-heterosexuale trec.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii de la Universitatea din Boston arată că în ultimii ani, mai mult de 20% din adolescenţii LGBTQ din Statele Unite au încercat să se sinucidă, conform publicaţiei pshycentral.com. Şi asta pentru că politicile anti-LGBQ înrăutăţesc sănătatea mintală a adolescenţilor şi tinerilor minoritari sexual. 
 
 „Este vital ca instituţiile educaţionale şi de sănătate să îmbunătăţească sănătatea celor LGBQ, prin introducerea disciplinei privind sănătatea în curricula şcolară în învăţământul gimnazial şi liceal, dar o disciplină care să fie inclusivă privind sănătatea acestor minorităţi sexuale”, a precizat dr Julia Raifman, una dintre cercetători. 
   
În 2017, circa 6% din adolescenţii heterosexuali au spus că au încercat să se sinucidă în ultimul an, în timp ce, 20,1% din tinerii LGBQ au încercat asta. 
 
Peste 110.000 de adolescenţti LGBQ au participat la cercetare. Totuşi, studiul omite exeperienţele persoanelor transsexuale (n.r).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: