QMagazine: Papa Francisc vine în România pe 31 mai 2019

QMagazine: Papa Francisc vine în România pe 31 mai 2019

Papa Francisc FOTO EPA

Surse prezidenţiale ar fi transmis că Papa Francisc vine în România, în 31 mai 2019, la invitaţia Preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a Bisericii Catolice, scrie publicaţia QMagazine.

Ştiri pe aceeaşi temă

După sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif şi  Klaus Iohannis se vor întâlni oficial, la Palatul Cotroceni.

Ulterior, Papa se va deplasa la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sfântul Sinod, scrie QMagazine.

Cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română şi Catolică vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.În zilele următoare sunt proiectate  ceremonii religioase la Iaşi,  Şumuleu şi Blaj.

În mai 2018, Papa Francisc a primit-o la Vatican pe Viorica Dăncilă, premierul României.

Este al doilea suveran pontif care vizitează România. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările