Papa Francisc în România, schimbări în program. Suveranul Pontif va fi întâmpinat de către Klaus Iohannis la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc

Vineri, la sosirea în România, Papa Francisc va fi întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele român şi Sanctitatea Sa Papa Francisc vor avea convorbiri tête-à-tête, iar începând cu ora 13:05, în Sala Unirii, se va desfăşura întâlnirea cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi corpul diplomatic.

Cu această ocazie, în prezenţa a aproximativ 400 de invitaţi, preşedintele Klaus Iohannis şi Sanctitatea Sa vor susţine discursuri.

"Preşedintele României apreciază că vizita Papei Francisc în România este un prilej fericit de a aduce laolaltă credincioşii creştini ortodocşi, romano-catolici şi greco-catolici. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va fi alături de Sanctitatea Sa la câte o ceremonie religioasă dedicată fiecărui cult", potrivit sursei citate.

Vineri, începând cu ora 17:00, preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia Bisericii Ortodoxe Române de la Catedrala Naţională.

Ulterior, începând cu ora 17.55, şeful de stat român va fi prezent la liturghia romano-catolică de la Catedrala Sfântul Iosif.

De asemenea, duminică, preşedintele Klaus Iohannis va merge la Blaj, unde, pe Câmpia Libertăţii se va ţine liturghia greco-catolică şi va avea loc ceremonia de beatificare a şapte Episcopi greco-catolici martiri.

Vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie, ora 17:30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite