O nouă tranşă de vaccin produs de Johnson&Johnson, constând în 60.000 de doze, ajunge joi în ţară

O nouă tranşă de vaccin produs de Johnson&Johnson, constând în 60.000 de doze, ajunge joi în ţară

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 625.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

60.000 doze de vaccin Janssen, de la compania farmaceutică Johnson&Johnson, vor ajunge joi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Ştiri pe aceeaşi temă

"60.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 24 iunie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis CNCAV. 

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 625.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 259.466 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările