O companie medicală nu mai oferă servicii gratuite refugiaţilor ucraineni, pentru că cei mai mulţi beneficiari le cereau din maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi ucraineni la graniţa de la Isaccea Tulcea Sursa Youtube Centrul pentru Resurse Civice

OK Medical anunţă suspendarea gratuităţii oferite cetăţenilor ucraineni, argumentând că "trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm raţiunea şi să ne preocupăm de ai noştri în primul rând" şi că majoritatea cetăţenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile clinicii au făcut-o "din maşini de lux, cu scopul de a tranzita ţara, nu ca măsură de control sau prevenţie".

"Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm raţiunea şi să ne preocupăm de ai noştri în primul rând. De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulţi oameni ca urmare a infecţiei cu Covid-19, decât civili în acea zonă de conflict", scrie pe pagina de Facebook a centrului medical.

OK Medical comunică public "suspendarea gratuităţii oferite cetăţenilor ucraineni".

"Acest fapt survine şi ca urmare a faptului că majoritatea cetăţenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile noastre au facut-o din maşini de lux, cu scopul de a tranzita ţara, nu ca măsură de control sau prevenţie", precizează reprezentanţii clinicii.

Un alt anunţ este cel conform căruia "TOATE rudele de gradul 1 ale persoanelor decedate din cauza infecţiei cu Covid-19 începând cu data de 1 ianuarie 2022, beneficiază de analize GRATUITE şi de asigurare medicală privată de sănătate valabilă 6 luni la toţi furnizorii privaţi de servicii medicale de pe teritoriul României".

Şi manangerul OK Medical, Mihail Lala, a scris pe Facebook pe acest subiect.

"De când a început conflictul din Ucraina, în România au murit mai mulţi oameni de covid, decat civili în acest conflict. Nu am văzut pe nimeni să sară cu vreun ajutor. Da... ştiu... erau nevaccinaţi, bătrâni şi bolnavi...Atât!", afirmă Lala.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite