O asistentă din Timiş cu alergii, a avut, după rapel, "o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără şoc anafilactic"

O asistentă din Timiş cu alergii, a avut, după rapel,

În cazuri rare, pot apărea efecte secundare severe de tip alergic la vaccinarea anti-COVID

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat, vineri, că o femeie de 41 de ani din Timiş, cadru medical cu mai multe episoade alergice, a avut, în urma administrării dozei de rapel, "o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic".

Ştiri pe aceeaşi temă

Simptomele au cedat în scurt de la administrarea tratamentului, femeia părăsind centrul de vaccinare în stare de sănătate bună.
 
"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la reacţiile adverse postvaccinale ale unui cadru medical din judeţul Timiş, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 04 februarie a.c., în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situaţii", a transmis, vineri, CNCAV.
 
Potrivit sursei citate, femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate.
 
CNCAV a precizat că persoana are în istoricul medical multiple episoade alergice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările