Ministrul Sănătăţii: Măsurile care se aplică de la 1 august au legătură strictă cu incidenţa

Ministrul Sănătăţii: Măsurile care se aplică de la 1 august au legătură strictă cu incidenţa

Guvernul a anunţat maţi noi relaxări de la 1 august. FOTO Shutterstock

Ioana Mihăilă a precizat, cu privire la măsurile care ar putea fi aplicate de la 1 august, că acestea vor avea loc cu incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, şi anume dacă incidenţa creşte peste 2 la mie, atunci se va reveni la restricţiile din 1 iulie, iar dacă aceasta creşte peste 3 la mie, atunci se revine la măsurile din 1 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Măsurile care se aplică de la 1 august, spre deosebire de ce s-a întâmplat până acum, au legătură strictă cu incidenţa, în sensul că dacă incidenţa creşte peste 2 la mie, se revine la măsurile din 1 iulie, iar dacă creşte peste 3 la mie, se revine la măsurile din 1 iunie. 

 
Acesta este principiul general şi trebuie să înţelegem că orice fel de relaxare este condiţionată de testare sau vaccinare şi, evident, de purtarea măştii, dacă vorbim de spaţiile închise”, a afirmat Ioana Mihăilă, chestionată după şedinţa de marţi a coaliţiei dacă a fost de acord cu măsurile de relaxare adoptate luni în CNSU.
 
Guvernul a anunţat maţi noi relaxări de la 1 august. Astfel, în funcţie de incidenţa cazurilor, spre exemplu la festivalurile în aer liber ar putea să se permită participarea a până la 75.000 de persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Tpt în aceleaşi condiţii, nunţile şi botezurile se vor putea desfăşura cu până la 400 de invitaţi. În localităţile cu incidenţa sub 2 la mie, cluburile şi barurile vor putea funcţiona la capacitate maximă, mai prevede printre altele hotărârea CNSU.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările