Managerul Spitalului „V. Babeş”: Iar se umple spitalul... pacienţi tineri şi vârstnici ce au în comun virusul mutant Delta şi faptul că nu sunt vaccinaţi

Managerul Spitalului „V. Babeş”: Iar se umple spitalul... pacienţi tineri şi vârstnici ce au în comun virusul mutant Delta şi faptul că nu sunt vaccinaţi

Potrivit ultimei raportări INSP,  până pe 1 august au fost confirmate 2009 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 262 cu tulpina Delta.  FOTO Shutterstock

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, atrage atenţia, marţi, că numărul pacienţilor COVID internaţi este în creştere şi îndeamnă oamenii să se vaccineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem pe val", îmi spune medicul sef de garda de azi, Elena N...." pe valul 4", adaugă ea, râzând nervos...... Pe bune, iar se umple spitalul. Cu cine? Cu pacienţi, mai ales tineri, fără comorbiditati,  dar şi mai vârstnici, cu forme severe şi critice de COVID; ce au aceştia în comun? Virusul mutant Delta, forma critica de boala şi faptul ca NU SUNT VACCINATI”, a scris Simin Florescu, manager al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 
Medicul a subliniat totodată la o serie de temeri pe care le au unii oameni care nu s-au vaccinat anti-COVID., afirmând:
 
„Pai de ce nu sunt vaccinaţi? Vaccin e peste tot, de toate felurile, e gratis şi la pachet cu prezenta unei echipe medicale. Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi?? Pentru ca " nu cred în vaccin". Zău? Vaccinul este un produs medical palpabil, însoţit de dovezi stiintifice,  nu este obiect de crez mistic!!!! Hello!! În paracetamol credeţi???? Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi??? Pentru ca le e frica de " efecte adverse". Zău? Mai advers decât moartea prin sufocare din COVID?? ŞI atunci de ce nu sunt vaccinaţi???? Pentru ca nu cred în doctori. Hello, doctorii sunt  specializaţi în medicina,  nu în religie!! Nu trebuie sa " credeti", ci sa ascultaţi argumentele lor medicale şi sa luaţi o hotărâre cu creierul ala bun, nu cu ala din paleolitic. Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi????? Vor sa moara sau sa fie legaţi de un tub de oxigen pe viata? Vor sa tremure de frica pentru viata familiilor şi prietenilor lor? Nu cred. Şi atunci de ce nu va vaccinati???????”, a afirmat medicul. 
 
Totodată, ea îndeamnă oamenii să se vaccineze.
 
„Hai, până nu va ia ca din oală. Vaccinati-vă, dati-vă şi dati-le celor din jur şansa la viata şi sănătate. Dacă tot nu vreţi,  să nu ziceţi ca nu ati ştiut la ce va expuneţi. Noi v-am spus”, a conchis medicul Simin Florescu.
 
271 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrat în ultimele 24 de ore, bilanţul total al îmbolnăvirilor COVID-19 ajungând astfel la 1.083.982. În ultima zi, a fost raportat un deces, iar un număr de 67 persoane sunt internate la ATI. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 14.223 de teste RT-PCR şi 15.525 de teste rapide antigen.
 
Iar potrivit ultimei raportări INSP,  până pe 1 august au fost confirmate 2009 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 262 cu tulpina Delta. Totodată au fost înregistrate 14 decese la persoane confirmate cu varianta Delta, dintre care unul la o persoană care fuseseă vaccinată anti-SARS-CoV-2,


 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările