Jane Goodall avertizează: Perspectivele pentru generaţiile viitoare sunt sumbre. Umanitatea a epuizat resursele naturale ale Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
saracie

Jane Goodall, faimoasa câştigătoare a Premiului Templeton, a dat un avertisment dur lumii, spunând ca omenirea va fi distrusa. Umanitatea a epuizat resursele naturale ale Pământului şi setea de dezvoltare economica ne va duce spre dezastru, a mai spus ea într-un interviu acordat publicaţiei Bloomberg.

Jane Goodall, care a fost numită „Ambasador al Păcii" de către Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 2002, a afirmat că pandemia COVID-19 şi criza climatică pe care o trăieşte umanitatea sunt rezultatul supraexploatării lumii naturale.

Goodall a avertizat, în acelaşi interviu, că omenirea va fi distrusă dacă nu reuşeşte să schimbe modul în care funcţionează sistemele noastre alimentare.

Cercetătoarea, în vârstă de 87 de ani, a spus ca trecerea virusului SARS CoV-2 de la animale la oameni şi intervenţia umana extremă sunt „cu siguranţă de vină".

„Dacă acesta nu este un apel de trezire, atunci eu nu dau prea multe speranţe pentru viitorul planetei noastre. Am creat condiţiile care facilitează agentul patogen să treacă de la animale la om, în aceste pieţe din Asia. Dar a fost acelaşi lucru cu cimpanzeii din Africa Centrala, cu virusul HIV şi MERS, care a provenit de la cămilele din Arabia Saudita”, a spus Goodall.

„Chestiunea este sa găsim acum modalitatea de a folosi resursele naturale, care sunt finite in multe locuri, unde natura nu le poate reface rapid. Şi avem această idee nebună ca poate exista o dezvoltare economica nelimitată pe o planeta cu resurse naturale finite. Asta nu merge. Perspectivele pentru generaţiile viitoare sunt sumbre", a concluzionat Jane Goodall. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite