Institutul Naţional de Statistică se retrage din programul de testare pentru COVID-19 efectuat în Capitală

Institutul Naţional de Statistică se retrage din programul de testare pentru COVID-19 efectuat în Capitală

INS se retrage din programul de testare a bucureştenilor FOTO Arhivă

Institutul Naţional de Statistică (INS), care trebuia să realizeze eşantionul de 10.500 de persoane pentru testarea din Bucureşti, s-a retras din proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii instituţiei spun că nu au instrumentele necesare pentru a furniza un eşantion reprezentantiv care să fie testat pentru noul coronavirus, conform digi24.ro.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei susţin că echipa medicală care se va ocupa de proiect va stabili şi grupele de vârstă şi persoanele care vor fi testate.

Marţi va avea loc o întâlnire cu medicii şi reprezentanţi primăriei şi se va decide dacă testarea începe săptămâna aceasta sau se amână. 4.000 de teste vor fi cumpărate de Primaria Capitalei, 1.000 de Institutul Matei Balş, iar fiecare primărie de sector va achiziţiona câte 1.000 de teste.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei susţin că echipa medicală care se va ocupa de proiect va stabili şi grupele de vârstă şi persoanele care vor fi testate. Marţi va avea loc o întâlnire cu medicii şi reprezentanţi primăriei şi se va decide dacă testarea începe săptămâna aceasta sau se amână. 4.000 de teste vor fi cumpărate de Primaria Capitalei, 1.000 de Institutul Matei Balş, iar fiecare primărie de sector va achiziţiona câte 1.000 de teste.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: