Gheorghiţă: Numărul celor vaccinaţi va depăşi sâmbătă numărul celor infectaţi cu COVID în România

Gheorghiţă: Numărul celor vaccinaţi va depăşi sâmbătă numărul celor infectaţi cu COVID în România

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 îl va depăşi sâmbătă pe cel al persoanelor infectate în România de la debutul pandemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, cele raportate, desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinarem astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi24.
 
„Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a adăugat el.
 
Medicul a mai spus că etapa a treia a campaniei de vaccinare ar putea începe în luna aprilie, pe baza situaţiei actuale. Înscrierile în platformă pentru această etapă ar trebui să înceapă în martie, urmând să fie create liste de aşteptare.
 
„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe şi a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcţiune la jumătatea lunii martie această listă de aşteptare, persoanele vor putea să se programeze, să se înscrie pe acea listă de aşteptare”, a spus el.
 
Gheorghiţă a adăugat că listele de aşteptare de pe platforma de vaccinare vor fi deschise în funcţie de numărul de vaccinuri care vor ajunge în România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările