Filiera "Spaga" pentru spatii comerciale in sectorul 2

Consilierul juridic din cadrul Consiliului Local al Sectorului 2, Alin Vasilica Drugau, si un fost consilier local al aceleiasi institutii, Dumitru Pavelescu, vor trebui sa apara in fata magistratilor

Consilierul juridic din cadrul Consiliului Local al Sectorului 2, Alin Vasilica Drugau, si un fost consilier local al aceleiasi institutii, Dumitru Pavelescu, vor trebui sa apara in fata magistratilor dupa ce procurorii PNA au dispus trimiterea lor in judecata pentru trafic de influenta. Anchetatorii au stabilit ca cei doi au facut o serie de "invarteli" cu spatii comerciale, dar nu oricum, ci contra a 20.000 de euro. Spaga a fost ceruta si primita de la administratorul unei societati comerciale, caruia i-au promis ca vor interveni pe langa functionarii competenti ai Comisiei pentru vanzarea spatiilor comerciale si de prestari servicii din cadrul CL Sector 2, in vederea castigarii de firma respectiva la licitatie a patru spatii comerciale la un pret subevaluat. Drugau a motivat necesitatea celor 20.000 de euro ca o imparteala frateasca intre mai multe persoane cu functii din cadrul Primariei Sectorului 2, persoane care ar fi avut in competenta sa dispuna asupra desfasurarii procedurii de vanzare a spatiilor. Drugau l-a prezentat pe Pavelescu ca fiind un om influent, care s-ar afla in relatii foarte bune cu presedintele Comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local. Banii au fost solicitati in perioada septembrie - octombrie 2002, iar in ianuarie 2004, administratorul le-a trimis 8.000 de euro lui Drugau si 12.000, lui Pavelescu. Pentru ca licitatia s-a amanat, denuntatorul a solicitat restituirea banilor. Pe parcursul anchetei, procurorii au constatat ca Drugau si Pavelescu, in virtutea functiilor lor, incercau sa obtina orice informatie privind contracte de lucrari prestari servicii, ori alte activitati economice, gestionate de Administratia Publica Locala (Primarie, Consiliu Local, A.D.P.). De obicei era vorba despre contracte platite cu fonduri ale bugetului local si pentru atribuirea carora se organizau negocieri sau licitatii. Apoi, ei ii contactau pe anumiti reprezentanti ai societatilor comerciale interesate sa obtina contracte si le promiteau sprijin in vederea castigarii licitatiilor, asigurandu-i de influenta pe care o aveau. Bineinteles ca, in schimbul "bunavointei lor", cereau diverse sume de bani fie ca rasplata a efortului propriu, fie cu motivatia ca, cel putin o parte, urmeaza a fi data functionarului care rezolva practic problema "clientului".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările