Din toate cazurile de COVID-19, cauzate de infecţia cu varianta Delta, 80% sunt la persoane nevaccinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a ajuns la o proporţie a cazurilor cu variante virale de îngrijorare de 17,2% doar la varianta Delta. Foto: Arhivă
S-a ajuns la o proporţie a cazurilor cu variante virale de îngrijorare de 17,2% doar la varianta Delta. Foto: Arhivă

Procentul testelor de secvenţiere pozitive pentru tulpina Delta a fost de aproape 98% în săptămâna 32, conform raportului INSP, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. De asemenea, din toate cazurile de COVID-19, cauzate de infecţia cu varianta Delta, 80% sunt la persoane nevaccinate.

„Conform raportului INSP, privind cazurile de Covid-19, confirmate cu variante virale de îngrijorare, în săptămâna 32 (9 - 15 august), sunt efectuate 47 de secvenţieri , din care 46 au fost pozitive pentru variantea Delta, ceea ce înseamnă o rată de confirmare de 97,8 %, menţionez, aşa cum am spus şi doamna doctor Pistol, că testele de secvenţiere sunt preselectate în funcţie de criteriile pe care pacientul le prezintă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că s-a ajuns la o proporţie a cazurilor cu variante virale de îngrijorare de 17,2% doar la varianta Delta.

„În total, de când facem secvenţeri s-au cumulat 359 de cazuri de COVID-19, cauzate de infecţia cu varianta Delta. Practic s-a ajuns la o proporţie a cazurilor cu variante virale de îngrijorare de 17,2% dacă ne uităm, doar la varianta Delta.

Din toate cazurile cumulate până la acest moment, 80% sunt la persoane nevaccinate, persoane care nu au primit nici o doză de vaccin. Iar în ceea ce priveşte decesele, sunt 21 de decese, peste 90% sunt decese survenite la persoane nevaccinate”, a afirmat medicul militar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite