Cum va funcţiona şi cât va costa viitorul Spital Regional din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu, au participat, joi, la prezentarea modelului arhitectural al viitorului spital regional care se va construi în localitatea Floreşti.

Potrivit unui comunicat de presă, spitalul va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie care va permite efectuarea de proceduri minim invazive, chiar ăn cazuri dificile, complexe, atât ăn sistem de internare continuă, cât şi de zi. 

De asemenea, organizarea fluxului pacienţilor în spital va permite creşterea calităţii îngrijirilor, a satisfacţiei pacientului, raţionalizarea resurselor, dar şi dezvoltarea şi optimizarea serviciilor de spitalizare de zi şi a celor ambulatorii, arată instituţia. 

Conform planurilor, spitalul are o suprafaţă totală de 120 621 mp, din care cea mai mare parte (aprox. 49 000 mp) pentru servicii medicale şi chirurgicale. Alţi 19 000 metri pătraţi vor fi destinaţi serviciilor de tratament. 

Consultantul a estimat un cost pentru proiectarea, construcţia şi dotarea SRU în valoare de aprox. 377 milioane de euro cu TVA. 

„Din luna iunie 2018 a fost aprobată în Ministerul Sănătăţii o structură specifica pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor spitalelor regionale (UIMP)”, arată comunicatul MS.

Din anul 2017, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicaţiilor de finanţare şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite