Cod galben de vânt puternic în următoarele ore în mai multe judeţe. În zonele montane înalte, rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră

Cod galben de vânt puternic în următoarele ore în mai multe judeţe. În zonele montane înalte, rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră

Cod galben de vânt FOTO tvm.com.mt

Meteorologii au emis, vineri, mai multe avertizări cod galben de intensificări ale vântului, valabile pentru mai multe judeţe. Până la orele 14.00 sau 16.00, în zonele montane înalte, rafalele de vânt vor depăşi 100 de kilometri la oră, iar în zonele joase vor ajunge la 70 de kilometri la oră.

O avertizare cod galben emisă de meteorologi vizează zonele montane din judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. 
 
Până la ora 16.00, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi 90...100 km/h. 
 
O altă avertizare vizează zona montană din judeţul Sibiu, unde, până la ora 16.00, la peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h. 
 
În zona joasă a judeţului, vântul va sufla cu 55...60 km/h. Sunt vizate îndeosebi localităţile Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Turnu Roşu, Sadu şi Boiţa. 
 
De asemenea, până la ora 14.00, este cod galben în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. 
 
”Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăşi local 60 km/h şi izolat 70 km/h; în zona montană, vitezele la rafală vor depăşi 70-90 km/h”, au transmis meteorologii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările