Cîţu: S-a propus să închidem mall-urile în weekend, dar nu am acceptat. Restricţionarea circulaţiei de la ora 22.00 va face diferenţa, veţi vedea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că nu este cazul introducerii de noi restricţii cu excepţia cea legată de restricţionarea traficului la ora 22.00, dând asigurări că aceasta „va face diferenţa”, Premierul a dezvăluit că a mai primit propunerea pentru închiderea mall-urilor în weekend, însă a refuzat.

„Se prelungeşte starea de alertă, nu e cazul de noi restricţii. Va fi adoptată măsura ca circulaţia după ora 22.00 să fie restricţionată. Restricţia aceasta va face diferenţa, veţi vedea.  

Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcţia asta.

Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin.

Nu luăm în calcul niciun lockdown. Şi înainte de Crăciun aţi fost bombardaţi cu informaţii că va fi lockdown în România, nu a fost luat şi lucrurile merg foarte bine.

Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo. Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit”, a declarat miercuri premierul Flori Cîţu.

Klaus Iohannis a declarat marţi că starea de alertă va fi prelungită, iar circulaţia pe timp de noapte ar putea fi restricţionată începând cu ora 22:00, pe fondul tendinţei de creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus. Preşedintele a asigurat însă că nu se are în vedere impunerea unei carantine naţionale de Paşti.

„Starea de alertă se va prelungi în această săptămână din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri. Restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte, care este restricţionată acum de la ora 23, va fi restricţionată mai devreme, probabil începând cu orele 22.” a declarat Klaus Iohannis, marţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite