Arafat: O nouă echipă medicală din Danemarca a venit în România pentru 11 zile. Duminică va începe lucrul şi o misiune de experţi din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid targu jiu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că o nouă echipă medicală din Danemarca a venit în România şi va sta 11 zile. Totodată, acesta a precizat şi că specialişti din Israel vor începe duminică o misiune în ţara noastră şi vor lucra cu autorităţile române pe partea de abordare terapeutică şi pe modul de organizare la nivelul Urgenţei.

Arafat a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, ajutoarele primite de ţara noastră în lupta contra pandemiei. 

„Au fost aduse în România 550 de concentratoare de oxigen din stocurile RescUE ale Comisiei Europene, aduse din Olanda. Polonia – 200 de concentratoare şi o echipă medicală formată din 44 medici, asistenţi şi paramedici care încă activează în România şi materiale sanitare formate din monitoare, aparate de respirat, pulsoximetrie şi materiale de dezinfectat. Italia, care a oferit un număr de 5206 de flacoane de anticorpi monoclonali, Danemarca, care a oferit 15 ventilatoare, 8 concentratoare de oxigen şi o echipă de medici care a venit a stat 11 zile.

Azi noapte a sosit următoarea echipă care va mai sta 11 zile. Vorbim de o  continuitate care va fi de 22 de zile în România a echipelor medicale din Danemarca. Austria, care a trimis medicamente de uz în terapie intensivă, Franţa, la fel, medicamente pentru terapie intensivă plus 13 tone de materiale sanitare care au fost donate din partea Franţei, inclusiv echipamente, ventilatoare şi test antigen, Serbia, cu 170 concentratoare de oxigen de 5 şi de 8 litri, respectiv peste 6000 de flacoane de anticopri monoclonali”, a afirmat Arafat.

El a menţionat că experţi din Israel vor începe duminică o misiune în România pe partea de abordare terapeutică şi modul de organizare la nivelul urgenţei. 

„Israel, care a sprijinit cu un număr de 40 de concentratoare din care prima parte a sosit deja, iar începând cu duminică va începe o misiune de experţi din Israel, care vom lucra cu ei timp de o săptămână pe măsurile care se iau şi mai ales pe partea de abordare terapeutică şi modul de organizare la nivelul urgenţei, la nivelul unităţilor primiri urgenţe şi altor secţii. Sunt experţi care au lucrat pe timpul valurilor mai serioase în Israel şi care s-au oferit să ne sprijine din partea Ministerului Sănătăţii, printr-un schimb de experienţă care sunt convins că va fi unul util”, a precizat Arafat. 

Raed Arafat a precizat că, vineri, au sosit cele 200 de concentratoare de oxigen de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar dintre acestea 180 vor fi distribuite spitalelor, iar 20 vor fi reţinute pentru urgenţe.

De asemenea, şeful DSU a mai afirmat că Republica Moldova mai are două echipe medicale care activează la spitalul modular de la Leţcani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite