Alma Mihu face un portret într-un sfert de oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când pictează sau desenează, în alb-negru, cu tuş sau cărbune, Alma Mihu, 15 ani, dă muzica foarte tare. De obicei, Iron Maiden sau Iris îi fac mâna să meargă mai uşor pe planşă. Alma

Când pictează sau desenează, în alb-negru, cu tuş sau cărbune, Alma Mihu, 15 ani, dă muzica foarte tare. De obicei, Iron Maiden sau Iris îi fac mâna să meargă mai uşor pe planşă.
Alma merge la expoziţiile de artă de la patru ani. Desenează din te miri ce, pentru că aşa simte. Imită lucrările marilor pictori, pentru a se perfecţiona, dar în fiecare tablou pune ceva din propriul suflet. Se aşază la masă pe la opt seara şi, uneori, pune creionul sau pensula jos chiar şi la două noaptea. A început să deseneze, mai întâi, personaje de desene animate, iar în clasa a V-a profesorii au observat că are talent. Înconjurată de peste 70 de cărţi despre artă şi albume ilustrate, Alma Mihu se simte acasă printre marii pictori ai lumii. Nicolae Vermont, Theodor Aman, ştefan Luchian fac parte din "cercul ei de prieteni". A studiat la şcoala de Arte, iar acum este în clasa a noua la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucureşti, la matematică-informatică, discipline care o vor ajuta să devină arhitect. Punctul ei forte este grafica. "Tuşul dă o anumită sensibilitate lucrării, este un reglaj mult mai fin", spune Alma. Artă de precizie. Cam aşa s-ar putea descrie tehnica Almei, care şi-a salvat de multe ori colegii la orele de desen. A făcut chiar şi mai multe desene, simultan, pentru colegii care luau note pe "spinarea" ei. Desena portrete folosind ca suport spatele colegilor. A luat menţiune la desen şi pictură, la olimpiada de anul acesta - Concursul zonal şi şcolar de arte plastice "Constantin Brâncuşi". Alma Mihu s-a perfecţionat atât de mult încât poate face un portret chiar şi în 15 minute. "E foarte important să exersezi în fiecare zi, ca să nu-ţi pierzi mâna. Dacă faci o pauză de câteva zile, se vede".
A făcut şase ani de dans modern şi un an de şah, dar nici sporturile extreme nu îi sunt străine. Îi plac plimbările cu scuterul şi rolele, şi ar face bungee-jumping fără să stea pe gânduri. Învaţă întotdeauna cu muzica la maxim, ascultând Cargo, Viţa de Vie şi Sistem of a Down. Arta ei are ritm.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite