Activistul George Simion, lovit de extremişti maghiari la cimitirul eroilor din Valea Uzului. Poliţia refuză să ofere informaţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la cimitirul eroilor de la Valea Uzului, activistul unionist George Simion a fost lovit de extremişti maghiari. Totul s-a întâmplat în timpul transmisiunii Live pe care o făcea pe Facebook. Poliţia din localitatea unde s-a petrecut evenimentul mi-a comunicat că nu îmi poate pune la dispoziţie informaţii despre eveniment şi nici despre starea lui George Simion.

Probabil toată lumea a aflat deja de evenimentul de la Valea Uzului, unde un grup de extremişti maghiari s-au filmat în timp ce acopereau cu saci de gunoi crucile ostaşilor români din cimitirul eroilor. Acest cimitir are calitatea de monument şi profanarea crucilor destinate eroilor români este infracţiune având un caracter penal.

George Simion a plecat împreună cu trei colegi spre amplasament pentru a afla ce s-a întâmplat mai exact. În timp ce transmitea pe Facebook imagini de la faţa locului, un grup de cetăţeni s-a apropiat de el şi l-au lovit. Cei de acolo i-au interzis să mai filmeze.

Totul s-a petrecut în direct, în România secolului XXI, unde românii nu mai au dreptul de a circula liber în propria Ţară.

Am încercat să îl contactez telefonic pe George Simion, dar până la acest moment nu am reuşit. Ultimele imagini arătau un grup de oameni care ieşeau dintr-o maşină roşie şi îl fugăreau, moment în care transmisia a fost întreruptă.

Evenimentele au fost semnalate telefonic la 112, dar nu deţinem informaţii până la acest moment despre ce s-a întâmplat.

Am sunat la postul de poliţie (0234.356.521) de care ţine localitatea în care se află cimitirul şi am fost informat că nu mi se pot pune la dispoziţie informaţii despre eveniment. Am întrebat dacă George Simion este în regulă, căci nu reuşim să îl contactăm telefonic, şi mi s-a comunicat că nici o astfel de informaţie nu mi se poate pune la dispoziţie căci nu deţine competenţa necesară. Din modul în care s-a realizat comunicarea părea că ştie starea lui George, dar nu doreşte să o comunice, dar că situaţia nu este bună.

Am întrebat dacă deţine informaţii cu privire la George Simion şi mi-a răspuns că nu poate răspunde la această întrebare şi că are indicaţii să nu comunice informaţii. Consider că informaţia este una publică, nu este secret de stat.

Am sunat şi la IPJ Bacău (0234.202.000) dar nu mi s-au putut furniza informaţii. Am fost direcţionat către un număr de interior la care nu a răspuns nimeni.

În cele din urmă purtătorul de cuvânt a IPJ Bacău, doamna Cătălina Creţu, a comunicat că la moment două echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi se fac cercetări, dar că nu poate să îmi furnizeze nici o informaţie.

În imaginea de mai jos este Cosmin Iosub, aflat la moment sub protecţia autorităţilor române împreună cu Mihai Armaş. „Sunt bine, important e că am scăpat cu viaţă. Ne-au bătut nişte extremişti la Cimitirul Valea Uzului“, a scris Cosmin pe pagina sa de Facebook.

Cei doi îl însoţeau pe George Simion, însă despre acesta din urmă nu există la moment informaţii.

image

17:19 George Simion a anunţat pe facebook că este în regulă: „George sunt. Sunt viu. Mi-au furat ambele telefoane şi m-au bătut. Nu cedăm: Transilvania pământ veşnic românesc!“.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite