5 tendinţe care dictează în piaţa muncii

5 tendinţe care dictează în piaţa muncii

FOTO Shutterstock

Orice „statut“ ai avea, angajator sau candidat, generezi tendinţe pe piaţa muncii, conştient sau nu. Într-un an, am strâns cele mai „hot“ tendinţe care au marcat recrutarea şi piaţa muncii din România şi la care ai participat şi tu, indiferent de ce scrie în CV-ul tău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe langa cele de mai jos, noi tendinte vom afla si de la evenimentul tematic organizat de wall-street.ro pe 23 aprilie. Conferinta HR 2.0: Tendinte si provocari in 2015 pe piata muncii aduce la aceeasi masa directori de recrutare de la companii mari din Romania.
 

Candidatii, vanati pe Facebook si LinkedIn

Pentru unele pozitii, anunturile clasice pe site-urile de recrutare nu mai au niciun efect, in afara de acela in care aplica sute sau mii de oameni fara sa aiba neaparat experienta in domeniu. Asa ca Facebook a devenit cel mai nou punct de sprijin pentru HR manageri si recrutori si formal, ca in exemplul despre care am scris aici, si informal. Cautarea candidatilor si recrutarea lor prin Facebook se intampla, momentan, dupa epuizarea celorlalte surse traditionale de recrutare, inclusiv LinkedIn, deci pentru pozitii in IT (programare) sau alte exemple unde este greu de gasit viitori angajati.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările